Σιαμαίες που η μία έμεινε έγκυος: Η μάγισσα, η μουσική καριέρα και το τέλος-Συναρπαστική ιστορία[video]

Σιαμαίες

Η απίθανη ιστορία των αδερφών Μπλάζεκ που η μία έγινε μάνα και χωρίστηκαν μόνο όταν πέθαναν.

Οι αδερφές Μπλάζεκ γεννήθηκαν ως σιαμαίες δίδυμες. Η κοινωνία του 19ου αιώνα σοκαρίστηκε από τη γέννησή τους.

Η μητέρα των κοριτσιών απευθύνθηκε σε μια μάγισσα, η οποία της απαγόρευσε να τις ταΐσει. Ας δούμε την ιστορία της Ρόζι και της Τζόζεφ.

Οι σιαμαίες που από το σοκ έφτασαν στο… θαύμα

Οι Μπλάζεκ ήταν μια συνηθισμένη οικογένεια του 19ου αιώνα, με μικρό εισόδημα. Έμεναν στη Βοημία, ιστορική περιοχή της κεντρικής Ευρώπης στην επικράτεια της σημερινής Τσεχίας, και είχαν μια κόρη. Οι δύο γονείς εργάζονταν σκληρά, οπότε το κορίτσι είχε αναλάβει κάποιες δουλειές της μητέρας της.

Το 1877 το ζευγάρι περίμενε με χαρά το δεύτερο παιδί του. Η εγκυμοσύνη προχωρούσε χωρίς προβλήματα.

Η γυναίκα δεν είχε κάποια παράπονα σχετικά με την υγεία της και ζούσε όσο το δυνατόν μια φυσιολογική ζωή.

Το μόνο που την ανησυχούσε ήταν το μέγεθος της κοιλιάς της, η οποία ήταν πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη εγκυμοσύνη.

Οι συσπάσεις ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου του 1878. Λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε η Ρόζι και μαζί της η Τζόζεφ. Τα κορίτσια γεννήθηκαν κυριολεκτικά ενωμένα. Κανείς δεν περίμενε ότι η Μπλάζεκ θα γεννήσει δυο παιδιά αντί για ένα, πόσω μάλλον ότι θα είναι σιαμαία δίδυμα!

Οι γιατροί αρκετά γρήγορα διαπίστωσαν ότι τα πανομοιότυπα δίδυμα δεν χωρίστηκαν εντελώς κατά την εμβρυϊκή περίοδο ανάπτυξης.

Αν και κάποιες φορές προηγουμένως οι γιατροί είχαν καταγράψει παρόμοιες περιπτώσεις όπου τα παιδιά ήταν ενωμένα μέσω μαλακών ιστών, αυτή τη φορά ήταν μια ειδική περίπτωση επειδή τα δίδυμα ήταν ενωμένα μέσω οστών.

Είχαν μπλέξει οι χόνδρινοι σύνδεσμοι δίπλα στη σπονδυλική στήλη ξεκινώντας από τον ένατο σπόνδυλο και τα οστά της λεκάνης. Παρ’ όλα αυτά, είχαν ξεχωριστά όλα τα ζωτικά όργανα.

Οι Μπλάζεκ έπαθαν σοκ. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς έγινε αυτό, καθώς η μεγαλύτερη κόρη τους γεννήθηκε απολύτως υγιής.

Λίγες μέρες μετά τον τοκετό, η μητέρα της Ρόζι και της Τζόζεφ αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από μια μάγισσα. Ήθελε να μάθει γιατί τους συνέβη αυτό και τι μπορούσαν να κάνουν. Η μάγισσα της πρότεινε να μην ταΐζει τα κορίτσια για οκτώ ημέρες και να παρατηρεί την υγεία τους.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα κορίτσια πέρασαν οκτώ ημέρες χωρίς φαγητό και νερό και κατάφεραν να επιβιώσουν.

Τότε η μάγισσα θεώρησε ότι η Ρόζι και η Τζόζεφ αποτελούσαν ένα θαύμα σταλμένο απ’ τον Θεό που χρειάζεται προστασία. Κάποια άλλη εκδοχή ανέφερε ότι οι γονείς δεν άντεξαν να αφήσουν τα παιδιά τους πεινασμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από δυο μέρες αποφάσισαν από μόνοι τους με κάθε τρόπο να προστατεύουν τα κορίτσια τους.

Διαφορετικές αλλά ενωμένες

Στα κορίτσια όπως και σε άλλα υγιή παιδιά, άρεσε να παίζουν με τη μεγαλύτερη αδερφή τους και να περνούν χρόνο με τους γονείς τους.

Οι χαρακτήρες των αδελφών ήταν, όμως, πολύ διαφορετικοί. Η Ρόζι ήταν ζωηρή, χαρούμενη, δραστήρια και είχε καλή αίσθηση του χιούμορ. Η Τζόζεφ, από την άλλη, ήταν το εντελώς αντίθετό της, πολύ ήσυχη, σεμνή, αγαπούσε τη μοναξιά, οπότε ήταν συχνά κλεισμένη στον εαυτό της.

Όταν τα κορίτσια μεγάλωσαν, τις περιέγραφαν κάπως έτσι: «Η Ρόζι ήταν η αρχηγός και για τις δυο τους. Ό,τι κι αν σκεφτεί η Ρόζι, η Τζόζεφ θα το κάνει αμέσως. Όταν η Ρόζι πεινάει, η Τζόζεφ θα ζητήσει φαγητό, όταν η Ρόζι θέλει να πάει μια βόλτα, η Τζόζεφ θα βγει έξω. Η Ρόζι σχεδίαζε τα πάντα, ενώ η Τζόζεφ πραγματοποιούσε τα σχέδια της αδελφής της χωρίς να σκεφτεί».

Οι αδερφές πηγαίναν σε κανονικό σχολείο, ενώ στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνταν με τη μουσική. Τα κορίτσια είχαν πραγματικό ταλέντο και το ανέπτυξαν. Κάποια στιγμή οι γονείς τους σκέφτηκαν να βγάζουν χρήματα διοργανώνοντας συναυλίες δωματίου.

Όταν τα δίδυμα έγιναν 14 ετών, μετακόμισαν στη Γαλλία με τους γονείς τους. Εκεί, οι γιατροί επιβεβαίωσαν με σιγουριά ότι ήταν αδύνατον να χωριστούν οι αδερφές. Τότε η Ρόζι και η Τζόσεφ αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ιδιαιτερότητά τους.

Μπήκαν στον θίασο ενός μικρού θεάτρου και άρχισαν να παίζουν σε μουσικές παραστάσεις.

Με τον καιρό, τα κορίτσια γνώρισαν την αποδοχή και τον θαυμασμό του κοινού, άρχισαν να κερδίζουν αρκετά χρήματα και να απολαμβάνουν τη δημοτικότητά τους.

Ο έρωτας και η γέννηση του μικρού Φραντς

Φαινόταν ότι τίποτα δεν μπορούσε να χαλάσει το δυνατό μουσικό ντουέτο των αδελφών, μέχρι που το 1906 ένα από τα κορίτσια ερωτεύτηκε.

Η Ρόζι γνώρισε έναν αξιωματικό και έχασε κυριολεκτικά το μυαλό της. Περνούσαν μαζί πολλές ώρες, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στη δίδυμη αδελφή της, Τζόσεφ.

Ήταν κατά των σχέσεων της αδερφής της με άντρες, αν και η Ρόζι δήλωνε στον Τύπο και στον ατζέντη της ότι είχε μόνο μια φορά εμπειρία ερωτικής σχέσης.

Το 1910, η Ρόζι νοσηλεύτηκε στο χειρουργικό τμήμα με πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Νόμιζε ότι είχε σκωληκοειδίτιδα, οι γιατροί όμως διαπίστωσαν ότι το κορίτσι ήταν έγκυος.

Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» στον γαλλικό Τύπο και η λαμπερή μουσική καριέρα των διδύμων κατέρρευσε σε μια στιγμή.
Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και τι έκανε η Τζόσεφ τη στιγμή της σύλληψης.
Στις κίτρινες εφημερίδες δημοσιεύτηκαν μάλιστα εκδοχές ότι η δεύτερη αδερφή είχε ναρκωθεί με κάποιο φάρμακο για να μην μπορέσει να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Όμως, εκτός από τις ίδιες τις αδερφές, κανείς δεν έμαθε την αλήθεια.

Στις 16 Απριλίου του 1910, η Ρόζι και η Τζόζεφ γέννησαν με φυσικό τρόπο ένα υγιέστατο αγοράκι. Τον ονόμασαν Φραντς προς τιμή του αξιωματικού που ήταν η πρώτη αγάπη της Ρόζι.

Και οι δύο αδερφές είχαν μητρικό γάλα, έτσι μπορούσαν και οι δύο να θηλάζουν το αγόρι.

Η Ρόζι και ο Φραντς ο πρεσβύτερος παντρεύτηκαν, ωστόσο, και αυτό δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς σχετική νομική γραφειοκρατία. Αρχικά ο άνδρας κατηγορήθηκε για πολυγαμία και του επιβλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο.
Λίγα χρόνια αργότερα, ερωτεύτηκε και η Τζόζεφ, ωστόσο το ζευγάρι δεν κατάφερε να παντρευτεί, επειδή ο γαμπρός πέθανε από σκωληκοειδίτιδα λίγο πριν τον γάμο.

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο

Όταν οι αδερφές ήταν 45 ετών, η Τζόζεφ αρρώστησε βαριά. Οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι είχε ίκτερο ή γρίπη, κι έτσι αποφάσισαν να προστατέψουν τουλάχιστον την άλλη αδερφή χωρίζοντάς την από την Τζόζεφ.

Η Ρόζι όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά την εγχείρηση τονίζοντας ότι ήταν με την αδερφή της από την πρώτη ανάσα και θα ήταν μαζί της μέχρι το τέλος.

Στις 30 Μαρτίου 1922 η Τζόζεφ πέθανε στο νοσοκομείο. Λίγα λεπτά αργότερα πέθανε και η Ρόζι.

Οι γυναίκες δεν πρόλαβαν να συντάξουν κάποια διαθήκη, οπότε δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος θα τις κληρονομήσει.

Θεωρητικά, όλα θα έπρεπε να ανήκουν στον μικρό Φραντς. Δεν έχει όμως αποδειχθεί νομικά ότι ήταν ο γιος των δύο μητέρων.

Επιπλέον, εμφανίστηκε και ο μικρότερος αδερφός των Μπλάζεκ, για τον οποίο κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα μέχρι τότε.

Στις 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η αυτοψία. Οι καλύτεροι γιατροί της Γαλλίας ανακάλυψαν ότι οι δίδυμες είχαν διαφορετικές μήτρες, επομένως ο Φραντς ήταν ο γιος της Ρόζι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή έγινε γνωστό ότι οι δίδυμες αδελφές είχαν μόνο 400 δολάρια.

Exit mobile version