Για σένα Τζορτζ Μπάλντοκ: Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας και έκανε το 4/4 στο Nations League

Για σένα Τζορτζ Μπάλντοκ: Η νίκη της Εθνικής Ελλάδας 2-0 επί της Ιρλανδίας και το …αήττητο στο Nations League

Η Εθνική Ελλάδας έπρεπε να κερδίσει στο πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι μετά τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέδειξε την ποιότητά της, συνεχίζοντας με μια ακόμα σημαντική νίκη απέναντι στην Ιρλανδία, επικρατώντας 2-0 στο γεμάτο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Με το πρώτο γκολ να έρχεται από τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος αφιέρωσε την επιτυχία στον αδικοχαμένο συμπαίκτη του, και το δεύτερο στις καθυστερήσεις από τον Πέτρο Μάνταλο, η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιρλανδία, φτάνοντας στο 4/4 στο Nations League.

Η πορεία προς την κορυφή του ομίλου

Η νίκη αυτή κράτησε την Ελλάδα στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου, με τρεις βαθμούς διαφορά από την Αγγλία, την οποία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο κρίσιμο αγώνα στις 14 Νοεμβρίου, στο ίδιο γήπεδο. Με την ίδια σταθερότητα που έδειξε και απέναντι στην Αγγλία, η ομάδα έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, παρά τις πολλές τελικές προσπάθειες που σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό Ιρλανδό τερματοφύλακα, Κέλεχερ.

Το γκολ που έκανε τη διαφορά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελλάδα να παραμένει επιθετική, και μόλις στο 48ο λεπτό ο Τάσος Μπακασέτας πέτυχε το πρώτο γκολ με ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο Έλληνας επιθετικός, σε μια κίνηση τιμής, έβγαλε το μαύρο περιβραχιόνιο και το ύψωσε στον ουρανό, αφιερώνοντας το γκολ στον Τζορτζ Μπάλντοκ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Η Ιρλανδία αντέδρασε μετά το γκολ, ασκώντας πίεση και αναγκάζοντας την ελληνική ομάδα να αμυνθεί βαθύτερα. Ο Βλαχοδήμος έδειξε ετοιμότητα με μια σημαντική επέμβαση στο 69ο λεπτό, κρατώντας την Ελλάδα μπροστά στο σκορ. Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, έδωσαν “ανάσες” στους παίκτες, καθώς η Ιρλανδία αύξανε την ένταση της πίεσής της.

Η αντοχή και το δεύτερο γκολ

Παρά την έντονη πίεση, οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα χωρίς να δεχθούν μεγάλες απειλές. Με καλή διαχείριση του χρόνου και με συγκέντρωση στην άμυνα, η ομάδα άντεξε μέχρι το τέλος του αγώνα. Στις καθυστερήσεις, ο Πέτρος Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε ένα σοβαρό λάθος του Ιρλανδού τερματοφύλακα, που μετέτρεψε το 2-0 στο 90+2’, σφραγίζοντας τη νίκη της Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης – Σιώπης, Κουρμπέλης (82΄ Μάνταλος), Τζόλης (82΄ Τσιμίκας), Μπακασέτας (72΄ Ζαφείρης), Μασούρας (65΄ Πέλκας), Παυλίδης (71΄ Δουβίκας)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο’ Σει (82΄ ΜακΑτίρ), Κάλεν, Νάιτ (74΄ Μολούμπι), Σμόντικς (74΄ Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57΄ Τέιλορ), Ογκμπένε (57΄ Εμποσέλε)

Exit mobile version