Σεισμός: Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, μίλησε σχετικά με τον σεισμό που έπληξε την Κεφαλονιά, κρούοντας τον «κώδωνα» του κινδύνου
Σεισμός: Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής νοτιοδυτικά της Ιθάκης και είχε ένταση 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, «χρειάζεται κάποια προσοχή γιατί είναι σε μία περιοχή με βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσελέντης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Αναλυτικά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, επεσήμανε ότι:
«Σχετικά με τους σεισμούς Ανατολικά της Σάμης απαιτείται κάποια προσοχή γιατί είναι σε μία περιοχή με βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό που στο παρελθόν είχαμε μεγάλα γεγονότα.
Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία και πανικός γιατί η Κεφαλλονιά σήμερα είναι καλά δομημένη αλλά απαιτείται να λάβουμε τα στοιχειώδη μέτρα αντισεισμικής προστασίας.
Στην ευρύτερη περιοχή το Γεωδυναμικό έχει βάλει πάνω από 35 σεισμογράφους όλους συνδεδεμένους σε πραγματικό χρόνο με το υπολογιστικό μας κέντρου και είναι μία από τις πιο λεπτομερώς σεισμικά παρατηρούμενες περιοχές του κόσμου οπότε βλέπουμε το πώς εξελίσσεται το φαινόμενο ώρα με την ώρα.
Προσωπικά εγώ θα έρθω στο νησί σήμερα με συνεργάτες μου να βάλω και επιπλέον ένα ειδικό όργανο που θα μετρά την έκκληση Ραδονίου.
Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να καταλάβετε ότι ο μεγαλύτερος φονιάς είναι ο πανικός. Το πιο πιθανό είναι το φαινόμενο να λήξει πολύ σύντομα με μικρά γεγονότα αλλά πρέπει πάντα αφού ζούμε σε μια απ’ τις πιο σεισμικά ενέργειες περιοχές της Ευρώπης να λαμβάνουμε τα μέτρα μας», υπογράμμισε ο ίδιος.
Δείτε την ανάρτησή του:
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής νοτιοδυτικά της Ιθάκης.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 1:53 και είχε ένταση 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 12χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ιθάκης, ενώ το εστιακό βάθος τους σεισμού υπολογίζεται στα 18χλμ.
Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί πού εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού.