Σε πέντε χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι «ανθρώπινη» λέει ο επικεφαλής της Nvidia

Ενδιαφέρουσα πρόβλεψη του CEO της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής τσιπ ΑΙ στον κόσμο

Ο Τζένσεν Χουάνγκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia παγκόσμιο ηγέτη στη κατασκευή επεξεργαστών (τσιπ) τεχνητής νοημοσύνης, έκανε μια εντυπωσιακή από κάθε άποψη πρόβλεψη απαντώντας σε μια ερώτηση σε οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την έλευση της γενετικής νοημοσύνης, ο κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης πάνω στον οποίο βασίζονται προγράμματα όπως το ChatGPT (OpenAI) και το Gemini (Google), ο Χουάνγκ ανέφερε ότι η έλευση της αποκαλούμενης τεχνητής γενικής νοημοσύνης (AGI) η οποία θα συναγωνίζεται ή και θα ξεπερνά σε δυνατότητες τον άνθρωπο θα φθάσει πολύ νωρίτερα από όσο εκτιμούσαν οι ειδικοί. Σύμφωνα με τον CEO της Nvidia η γενική νοημοσύνη είναι πιθανό με την καλπάζουσα εξέλιξη που έχει η έρευνα στην ΑΙ να κάνει την εμφάνιση της σε πέντε χρόνια.

Ο Χουάνγκ λέει ότι σε πέντε χρόνια θα κάνει την εμφάνιση της τεχνητή γενική νοημοσύνη που θα μπορεί να περάσει από οποιαδήποτε δοκιμασία, εργασία, τεστ κλπ. θα του ζητήσει να ολοκληρώσει ο άνθρωπος. Ήδη η γενετική νοημοσύνη έχει την ικανότητα να ξεπερνάει με επιτυχία δοκιμασία όπως εξετάσεις νομικής αλλά σε πιο εξειδικευμένους τομείς όπως η ιατρική δεν τα καταφέρνει κάτι που σύμφωνα με τον Χουάνγκ θα συμβεί εντός της προσεχούς πενταετίας.

Βέβαια ο Χουάνγκ έσπευσε να σημειώσει ότι το αν η τεχνητή νοημοσύνη θα καταφέρει σε πέντε χρόνια ή γενικότερα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φθάσει ή κα να ξεπεράσει την ανθρώπινη νόηση σχετίζεται και με το τι ορίζουμε ως ανθρώπινη νόηση αφού όπως λέει οι επιστήμονες ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει για το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως ορισμών πρέπει να θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα έχει κάνει γεωμετρικής προόδου άλματα και μένει να δούμε αν και σε τι βαθμό θα έχει πλησιάσει την ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία.

Exit mobile version