Rob James Seymour για τη βάφτισή του: «Έκανα δύο χρόνια κατήχηση για να γίνω ορθόδοξος»

Rob James

Ο Rob James Seymour, πρώην παίκτης του γνωστού τηλεοπτικού ριάλιτι Survivor, μίλησε πρόσφατα για την ιδιαίτερη εμπειρία του να ασπαστεί την ορθόδοξη πίστη. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Buongiorno, περιέγραψε τη βαθιά και συνειδητή απόφαση που πήρε να βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος στα 29 του χρόνια. Το σχετικό βίντεο με τη βάφτισή του έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, κερδίζοντας την προσοχή και τα σχόλια πολλών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιρροή της οικογένειας και η απόφαση

Αν και οι γονείς του προέρχονται από διαφορετικά θρησκευτικά περιβάλλοντα – ο πατέρας του είναι καθολικός και η μητέρα του προτεστάντισσα – ο ίδιος μεγάλωσε χωρίς να πιεστεί να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη θρησκευτική κατεύθυνση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην αρχή, είπαν ότι δεν θα με βαφτίσουν και θα με αφήσουν ελεύθερο να αποφασίσω τι θέλω να κάνω. Στην ταυτότητα έγραφε ότι είμαι χριστιανός». Ωστόσο, η προσωπική του αναζήτηση τον οδήγησε να ανακαλύψει την ορθόδοξη πίστη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα.

Η επίδραση της Ελλάδας και των μοναστηριών

Ο Seymour ζει στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια, και αυτή η περίοδος φαίνεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πνευματική του πορεία. Μέσα από τις επισκέψεις του σε μοναστήρια και τις εμπειρίες που βίωσε, ένιωσε να προσελκύεται από την ορθοδοξία. Όπως δήλωσε: «Πηγαίναμε στα μοναστήρια, έβλεπα ότι υπήρχαν πολλές ομορφιές, ένιωθα την ενέργεια». Η εμπειρία αυτή τον ώθησε σταδιακά να εμπλακεί περισσότερο στη θρησκευτική ζωή και να εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να ασπαστεί την ορθοδοξία.

Η διαδικασία της κατήχησης και η απόφαση

Η απόφαση του Seymour δεν ήταν ξαφνική. Χρειάστηκε χρόνος για να διαμορφώσει τη θρησκευτική του ταυτότητα. Ο ίδιος εξηγεί ότι η κατήχηση που ακολούθησε για δύο χρόνια ήταν μια ουσιαστική εμπειρία που τον βοήθησε να κατανοήσει σε βάθος την πίστη του. Όπως είπε, «Βρήκαμε τον παπά και κάναμε δύο μήνες κατήχηση, οπότε είχε μία μεγάλη διαδικασία». Το ίδιο το κάλεσμα από τον Θεό ήταν αυτό που τελικά του έδωσε την ώθηση να προχωρήσει στη βάφτιση: «Η απόφαση βγήκε από την καρδιά μου, κάποιες φορές ένιωθα το κάλεσμα από τον Θεό».

Η εμπειρία του Survivor και η πίστη

Η συμμετοχή του Seymour στο Survivor φαίνεται να συνέβαλε επίσης στην πνευματική του ανάπτυξη, καθώς αναφέρθηκε σε στιγμές κατά τις οποίες ζήτησε βοήθεια από τον Θεό: «Και στο Survivor ζήτησα μια-δυο φορές βοήθεια από τον Θεό και μου την έδωσε». Αυτή η εμπειρία επιβεβαίωσε για τον ίδιο τη σημασία της πίστης στη ζωή του και ενίσχυσε την απόφασή του να ασπαστεί την ορθοδοξία.

Η επιλογή του ονόματος

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της διαδικασίας της βάφτισής του ήταν η επιλογή του ονόματος. Ο Seymour μοιράστηκε ότι βρέθηκε σε δίλημμα, καθώς η πεθερά του ήθελε να τον ονομάσουν Αλέξανδρο, ενώ ο ίδιος προτιμούσε το όνομα Ιάσονας. Η λύση που βρήκε ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπη: «Βάλαμε τα ονόματα σε ένα καπέλο, έκανα τον σταυρό μου και τράβηξα το Ιάσωνας», αποκάλυψε χαμογελώντας.

Η εμπειρία αυτή φαίνεται να αποτελεί για τον Seymour ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του, καθώς η απόφασή του ήταν βαθιά προσωπική και συνειδητή.

Exit mobile version