Προσοχή!! Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τα φαγητά που περιέχουν αυγά

Είναι γνωστό ότι τα αυγά είναι πιο ευαίσθητα από πολλές άλλες τροφές, όσον αφορά τον τρόπο αποθήκευσης, μαγειρέματος και συντήρησής τους.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε ιδιαίτερα στη κατανάλωση των μαγειρεμένων αυγών ή και των φαγητών τα οποία περιέχουν αυγά μέσα τους.

Δείτε τις οδηγίες της επίσημης αρχής της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλεια των τροφών με αυγά και για την χρονική περίοδο που μπορείτε με ασφάλεια να τις διατηρείτε στο ψυγείο:

Ωμά αυγά

Ωμά ασπράδια αυγών

Ωμοί κρόκοι αυγών

Βρασμένα αυγά (καλά βρασμένα και όχι μελάτα)

Υποκατάστατα αυγών σε υγρή μορφή (μη ανοιγμένη συσκευασία)

Υποκατάστατα αυγών σε υγρή μορφή (ανοιγμένη συσκευασία)

Φαγητά κατσαρόλας

Πίτες (αλμυρές και γλυκές)

Πίτα τύπου κις (quiche)

Κρέμες

iatropedia.gr

Exit mobile version