Πιάστηκε πλοίο του Π. Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

λασκαρίδη

Το πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping πιάστηκε στη Βενετία – Πιθανή σύνδεση της υπόθεσης με την αποκάλυψη 2 τόνων κοκαϊνης πριν από λίγες ημέρες σε πλοίο στη Σικελία.

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Το έγκυρο TradeWindsnews.com δημοσιεύει την είδηση λέγοντας ότι οι αρχές εντόπισαν την κοκαΐνη σε 570 δέματα, βάρους 850 κιλών, στο πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping που διοικεί ο Παναγιώτης Λασκαρίδης το οποίο έχει σημαία Λιβερίας.

Τα πακέτα εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στους αγωγούς εξαερισμού του πλοίου που έπλεε ανοικτά της πόλης της Βενετίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κανένας από τους ναυτικούς δεν συνελήφθη αλλά γίνονταν συνεχείς έρευνες στο πλοίο, έρευνες οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη.

Σύμφωνα με το νηολόγιο, το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου, έφτασε στις 17 Απριλίου ανοικτά της Βενετίας και παρέμεινε αγκυροβολημένο εκεί το πρωί της Παρασκευής.

Το στίγμα του πλοίου από το Marine Traffic

Στο δημοσίευμα που συνοδεύεται και από βίντεο, τονίζεται ότι τα πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια γίνονται συχνά στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συμμορίες και χωρίς να το γνωρίζουν οι ναυτικοί και οι πλοιοκτήτες.

Τον προηγούμενο μήνα, η Europol ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, που «εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες».

Έκθεση αποκαλύπτει ότι συγκεκριμένη τακτική ολοένα και αυξάνεται από το 2018 όταν το λιμάνι του Ρότερνταμ ανακάλυψε ότι τα εμπορευματοκιβώτια έλειπαν, βρέθηκαν σε λάθος μέρη ή είχαν πεταχτεί.

Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένα πρόσωπα προκειμένου να δώσουν τα μοναδικά στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά. 

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι γνωστή ως «PIN code fraud», δηλαδή η απάτη του κωδικού PIN, καταλήγει το δημοσίευμα.

Exit mobile version