Πέτρος Τατσόπουλος: «Ο Παΐσιος ήταν διαταραγμένος , νόμιζε ότι μιλάει με σαύρες»

Πέτρος Τατσόπουλος

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος, προχώρησε σε τολμηρές δηλώσεις για τον Άγιο Παΐσιο, αναφέροντας πως τον θεωρεί έναν καλοκάγαθο καλόγερο, αλλά και έναν εμφανώς διαταραγμένο άνθρωπο, λόγω των ισχυρισμών του ότι επικοινωνούσε με σαύρες. Αυτές οι απόψεις έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις, ειδικά με αφορμή τα σχόλιά του για την τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος».

Η διαφωνία για τη σειρά «Άγιος Παΐσιος»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος σήμερα (8/12) στην πρωινή εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού», όπου συζητήθηκαν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δημόσιες αναρτήσεις του σχετικά με τη δεύτερη σεζόν της σειράς «Άγιος Παΐσιος». Οι απόψεις του, που αφορούσαν την παρουσίαση της ζωής του Παΐσιου, πυροδότησαν έντονες αντιπαραθέσεις, κυρίως από μέλη της Εκκλησίας.

Ο Τατσόπουλος ξεκαθάρισε τη θέση του, δηλώνοντας: «Κάποιος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες απόψεις, δημιουργεί ένα σκιάχτρο αυτών των απόψεων και πολεμά αυτό το σκιάχτρο. Δεν θα είχα πρόβλημα αν η ιστορία του Παΐσιου παρουσιαζόταν ως ένα θρησκευτικό παραμύθι. Αντιθέτως, πλασαρίστηκε ως ιστορική σειρά, και εκεί είπα: ώπα». Η ένστασή του εστιάζεται στο γεγονός ότι η σειρά δεν είναι απλά θρησκευτική, αλλά επιχειρεί να πλασαριστεί ως ιστορικά τεκμηριωμένη, κάτι που τον βρίσκει αντίθετο.

Αντιρρήσεις για την ιστορικότητα της σειράς

Μια από τις σκηνές που ανέφερε ως παράδειγμα ήταν η υποτιθέμενη συνομιλία του Παΐσιου με έναν φοιτητή βιολογίας σχετικά με τον Δαρβίνο. Ο Τατσόπουλος επισήμανε: «Όταν μέσα στη σειρά αποδέχεσαι ότι ο Παΐσιος, που πήγε μέχρι την Γ’ Δημοτικού, συνομιλεί με έναν φοιτητή βιολογίας και απορρίπτει τη θεωρία του Δαρβίνου λέγοντας πως όλα είναι βλακείες, τότε έχουμε πρόβλημα. Λέει ότι όλα ξεκίνησαν με τον Αδάμ και την Εύα και ζητάει από τον Θεό ένα σημάδι». Αυτή η σκηνή, κατά τον δημοσιογράφο, είναι ενδεικτική της προβληματικής προσέγγισης της σειράς στην ιστορική πραγματικότητα.

Αντιδράσεις από τους συμμετέχοντες στην εκπομπή

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη παρατήρησε: «Σε όλους μας, όσοι πιστεύουμε, έχει συμβεί να ζητήσουμε ένα σημάδι από την Παναγία. Εμένα μου έχει συμβεί». Η παρατήρηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Τατσόπουλου, ο οποίος απάντησε: «Ελένη μου, αυτό το λέμε παραμύθι. Υπάρχουν πάρα πολλοί διαταραγμένοι άνθρωποι που μπορεί να βλέπουν πράγματα. Εγώ αντιμετωπίζω τα πάντα με βάση τη λογική».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στο πάνελ, καθώς η προσέγγισή του, που βασίζεται στη λογική και την αμφισβήτηση, έρχεται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις ευαισθησίες πολλών ανθρώπων.

Δείτε το video:






Exit mobile version