Πάτρα: Πατέρας χτυπούσε χωρίς έλεος το 6χρονο κοριτσάκι του-Συγκλονίζουν τα στοιχεία

Ένα απίστευτο περιστατικό κακοποίησης μικρού κοριτσιού από τον ίδιο της τον πατέρα, έφτασε μέχρι την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου της Πάτρας και συγκεκριμένα στο γραφείο του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Ο Κώστας Πελετίδης παρενέβη προσωπικά, ώστε να δοθεί λύση στην περίθαλψη του παιδιού και της μητέρας του.

Το κοριτσάκι που πηγαίνει στην Α΄ Δημοτικού, εμφανίστηκε στο Δημαρχείο (μαζί με τη μητέρα του) γεμάτο μώλωπες στο κορμί και τα χέρια, από τον ξυλοδαρμό και τη βία που υπέστη από τον ίδιο του τον πατέρα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων αφού είδε τα σημάδια κακοποίησης του παιδιού, κάλεσε στο γραφείο του τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου, προκειμένου να φροντίσουν το παιδί και στη συνέχεια έδωσε εντολή, μάνα και κόρη, να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, όπου μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο..

[ad id=”215657″]

Η γυναίκα με το κορίτσι, πριν το γραφείο του δημάρχου είχαν επισκεφτεί τον Εισαγγελέα Πατρών, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα συλλήψεως του πατέρα – δράστη.

Η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε στον Δήμαρχο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο άνδρας της ξυλοκοπούσε την κόρη τους.

Η Πάτρα και η ευρύτερη αυτής περιοχή αποτελούν ένα από τα αστικά κέντρα και τις περιφέρειες της χώρας όπου τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση στα ποσοστά κακοποίησης των παιδιών.

Το φαινόμενο έχει λάβει μορφή «μάστιγας» με την εμφάνιση των μνημονίων και των οικονομικών προβλημάτων τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση όλων των μορφών Ψυχικών Νοσημάτων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό σωματικής κακοποίηση των παιδιών που κάνει την εμφάνισή του σε ηλικίες 6 έως 7 ετών ενώ πλέον χτυπά και στα 4 έτη. Σεξουαλική κακοποίηση βιώνουν παιδιά ηλικίας 7 έως 8 ετών ενώ σοκ προκαλεί το γεγονός πως έχουν καταγραφεί περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ακόμα και σε βρέφη.

Hπαιδοψυχίατρος Βιολέτα Σιγάλα δηλώνει: «Όσο πιο φτωχή είναι μια οικογένεια τόσο πιο έντονη είναι η εμφάνιση της αγριάδας. Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα να ‘’αγοράσουν τις υπηρεσίες που μπορεί να χαλαρώσουν το παιδί. Πρέπει να αναφέρω πως η συνεχής κούραση και η οικονομική δυσκολία κάνει τους ασταθείς γονείς να τείνουν προς την αγριάδα και την κακοποίηση των παιδιών.

Επίσης η κατάρρευση του κράτους καθώς και η ανεργία επιβαρύνει πολύ την ψυχολογική κατάσταση των γονιών. Από την άλλη το παράλογο εκπαιδευτικό σύστημα αναδεικνύει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες με το βάρος και την απελπισία των γονιών καθότι στην Πάτρα δεν υπάρχουν Δημόσιοι θεσμοί και οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν σε Ιδιώτες γεγονός που πλέον καθιστά φύση αδύνατο γιατί είναι δύσκολο να βοηθήσουν τα ίδια τους τα παιδιά. Η κατάρρευση και το χάος που βιώνουμε δημιουργεί ανασφάλεια σε όλη την οικογένεια αφού προβλέπετε να κλείσουν και άλλες Ψυχιατρικές Δομές.»!

Συγκλονίζουν τα στοιχεία

Να υπενθυμίσουμε πως τα 857 έφτασαν τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο του Καραμανδανείου κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2016. Τα παιδιά με ψυχικές διαταραχές δεν έχουν απλώς πολλαπλασιαστεί αλλά οι ψυχικές διαταραχές που εμφανίζουν ή τα γεγονότα που βιώνουν στο περιβάλλον τους είναι ιδιαίτερα βαριά και με πρωτοφανή χαρακτηριστικά, όπως υπογραμμίζει η διευθύντρια του Κέντρου Βιολέτα Κοντούδη-Σιγάλα.

«Οι μορφές βίας που βιώνουν τα παιδιά σήμερα είναι πρωτόγνωρες και εκπλήσσουν ακόμα κι εμάς τους ίδιους» παρατηρεί η κ. Σιγάλα εξηγώντας:

«Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε παιδιά που οι συνθήκες διαβίωσής τους τα έχουν αναγκάσει σε μία πρόωρη και πολύ κακή ενηλικίωση. Με πολύ δυσκολία βλέπουμε ανέμελα παιδιά πλέον γύρω μας. Ο τρόπος ζωής και ο τρόπος που μεγαλώνει η πλειοψηφία των παιδιών μέσα από την εικονική πραγματικότητα του ίντερνετ και της τηλεόρασης σε συνδυασμό με την έλλειψη επικοινωνίας στο οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον στερούν από το παιδί την φυσιολογική ανάπτυξη».

Το χειρότερο είναι οι μορφές βίας που υφίστανται ορισμένα παιδιά στο πλαίσιο της οικογένειας. «Ορισμένες ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και το χειρότερο όλων είναι ότι οι θύτες, σε αρκετές περιπτώσεις είναι οι ίδιοι οι γονείς».

dete.gr

Exit mobile version