Πάτρα: Κλειστό και δεύτερο σχολείο – Σε κρίσιμη η κατάσταση η 16χρονη με μηνιγγίτιδα

μηνιγγίτιδα

Η κατάσταση της 16χρονης μαθήτριας στην Πάτρα που κατέρρευσε ξαφνικά στο σχολείο της έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία και τις υγειονομικές αρχές. Η κοπέλα βρέθηκε θετική σε μηνιγγίτιδα και ταυτόχρονα πάσχει από πνευμονία, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας της.

Νοσηλεία και Παρακολούθηση

Η μαθήτρια βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Πάτρας. Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την πορεία της, ενώ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και τις δύο λοιμώξεις από τις οποίες υποφέρει. Η μηνιγγίτιδα είναι μια ασθένεια που προκαλείται από βακτήρια ή ιούς και μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα, γι’ αυτό και η εισαγωγή της στη ΜΕΘ κρίθηκε απαραίτητη.

Επείγουσα Ανίχνευση Επαφών

Η εμφάνιση της μηνιγγίτιδας, σε συνδυασμό με τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης, κινητοποίησε άμεσα τις υγειονομικές αρχές της περιοχής. Οι υπεύθυνοι πραγματοποιούν ελέγχους για να ανιχνεύσουν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή η κοπέλα πριν από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, προκειμένου να προλάβουν οποιαδήποτε περαιτέρω διάδοση της ασθένειας.

Προληπτικά Μέτρα και Κλείσιμο των Σχολείων

Ως προληπτικό μέτρο, αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου της 16χρονης, του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας, καθώς και του 6ου ΕΠΑΛ, μέχρι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης της μηνιγγίτιδας και να προστατευτούν οι μαθητές και το προσωπικό.

Ανακοίνωση από το Σχολείο

«Σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε από το νοσοκομείο, καλούμαστε να ακολουθήσουμε τα προληπτικά πρωτόκολλα, αποφεύγοντας κλειστούς χώρους και επαφές. Η ενημέρωση είναι προς το παρόν περιορισμένη, αλλά το σχολείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου».

Η τοπική κοινωνία είναι σε ετοιμότητα για περαιτέρω εξελίξεις, με τις αρχές να διαβεβαιώνουν ότι θα προχωρήσουν σε κάθε αναγκαίο βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Exit mobile version