Γρίφος για δυνατούς λύτες η υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγγου στην Πάτρα. Τα δεδομένα φαίνεται να μην αρκούν ή να μην είναι τόσο ξεκάθαρα, αφού όπως υποστηρίζουν πηγές, σε άλλη περίπτωση θα είχαν γίνει γνωστά ήδη τα πορίσματα των ερευνών της αστυνομίας, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Για τα δεδομένα που έχουν βγει μέχρι τώρα στη δημοσιότητα για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησε στο LIVE NEWS ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
Όπως σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης δεν μπορεί να βγάλει άκρη με το τι έχει συμβεί στην υπόθεση της Πάτρας.
«Τα ευρήματα της νεκροτομής από τα δύο πρώτα παιδιά είναι πολύ γενικά» τόνισε και πρόσθεσε πως «οι ουσίες που αναφέρεται ότι μπορεί να έχουν δοθεί, εάν είναι φαρμακευτικές ουσίες, δύσκολα μπορεί να επιφέρουν υπερδοσολογία και να προκαλέσουν αιφνίδιους θανάτους, σε σχέση με τις τοξικολογικές».
«Μόνο με τη μέθοδο του αποκλεισμού μπορούμε να βγάλουμε άκρη» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας ότι οι ειδικοί υποψιάζονταν από την αρχή ότι δεν υπάρχει κάποιο γονιδιακό πρόβλημα με τα παιδιά. «Θέλαμε την επαλήθευση, ήταν από τα πρώτα που έπρεπε να αποκλειστεί» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Δείτε όσα ανέλυσε ο ιατροδικαστής κ. Γαλεντέρης
Για τα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στον οργανισμό ενός ανθρώπου μίλησε και ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας.
Όπως σημείωσε, «από τη στιγμή που κάποιος γιατρός δεν του χορήγησε κάποιο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στο θάνατο αλλά στη θεραπεία, το να χορηγηθεί εξωγενώς από κάποιο τρίτο άτομο κάποιο φάρμακο που να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνει».
«Αλλά και πάλι θα ήταν ανιχνεύσιμο άμεσα στις εξετάσεις που γίνονται στα τοξικολογικά εργαστήρια» συμπλήρωσε ο διδάκτωρ Ιατρικής του ΕΚΠΑ.
«Εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι την προηγούμενη ημέρα οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ενώ έχουν αποκλειστεί τα γονιδιακά, τα κληρονομικά νοσήματα και έχουμε να κάνουμε με έναν αιφνίδιο θάνατο» υπογράμμισε ο κ. Σπαντιδέας.
Παράλληλα, ο κλινικός φαρμακολόγος εξήγησε ότι ανάμεσα στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της 9χρονης θα μπορούσαν να είναι και κάποια φάρμακα, που μπορεί να μην χορηγήθηκαν για να θανατώσουν το παιδί, αλλά για θεραπευτικούς λόγους και η καρδιακή ανακοπή να ήταν παρενέργεια των φαρμάκων αυτών.
«Ιατρικό λάθος δεν είναι» πρόσθεσε ο κ. Σπαντιδέας, εξηγώντας πως «ό,τι φάρμακα δίνουμε -και ιδιαίτερα μέσα σε νοσοκομειακό περιβάλλον- παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, καταγράφουμε τις αντιδράσεις και τα αποτελέσματά τους».
Δείτε το σχετικό video του MEGA εδώ: