Πάτρα: Απαντήσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Πάτρα

Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες για τα αίτια θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Την ώρα που η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης αδερφής τους, Τζωρτζίνας, μετά την αποκάλυψη για χορήγηση κεταμίνης, η ειδική ιατροδικαστική επιτροπή θα δώσει μέσα στις επόμενες ημέρες το πόρισμα που θα ρίξει “φως” στα αίτια θανάτων των άλλων δυο παιδιών.

Στη περίπτωση της Μαλένας – του παιδιού που έφυγε από τη ζωή πρώτο κατά σειρά σε ηλικία 3,5 ετών- έχει βρεθεί μια εκδορά που εντοπίστηκε στην περιοχή της μύτης που μπορεί να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Καθοριστικό στην περίπτωση της Μαλένας αποδείχθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα που απέδωσε τον θάνατο του παιδιού σε ηπατική ανεπάρκεια. Τρία χρόνια μετά, το πόρισμα αμφισβητείται και αναζητείται η ακριβής αιτία θανάτου.

Στο “μικροσκόπιο” όμως βρίσκεται και η αιτία θανάτου της 6 μηνών Ίριδας, που πέθανε μετά τη Μαλένα, στις 21 Μαρτίου 2021. Τότε, ο θάνατός της αποδόθηκε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου και η υπόθεση έκλεισε. Σήμερα, όμως, φαίνεται ότι όλα είναι πιθανόν να ανατραπούν.

Η κατάθεση για το οξύμετρο της Τζωρτζίνας

Στο μεταξύ, η αποκάλυψη του OPEN ότι το οξύμετρο της μικρής Τζωρτζίνας ήταν χαμηλωμένο την ημέρα του θανάτου της, απασχόλησε την ανακρίτρια, στην οποία απολογήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης αποκαλύφθηκε και η κατάθεση της νοσηλεύτριας που βρισκόταν στο δωμάτιο της 9χρονης.

Η νοσηλεύτρια καταθέτει στη δικογραφία και στους αστυνομικούς: «Μπαίνοντας στον θάλαμο κοίταξα το οξύμετρο της Τζωρτζίνας και είδα χαμηλές τιμές. Το οξύμετρο κανονικά θα έπρεπε να χτυπάει, αλλά δεν χτυπούσε. Και δεν χτύπησε καθόλου όση ώρα βρισκόμαστε μέσα στον θάλαμο. Θυμάμαι όμως ότι και τις προηγούμενες φορές που μπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα, το οξύμετρο έκανε αυτόν τον ρυθμικό και συνεχόμενο ήχο, που δείχνει ότι ήταν τοποθετημένο και λειτουργούσε κανονικά».

Η νοσηλεύτρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι ήχοι σταματούν στο οξύμετρο με ένα κουμπί, ότι η παύση των ήχων στο οξύμετρο δεν είναι μόνιμη, αλλά σταματούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, εκτός αν κάποιος μπει μέσα στις ρυθμίσεις και απενεργοποιήσει το οξύμετρο.

Τι απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια

Η ανακρίτρια έκανε απανωτές ερωτήσεις στη Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με αυτή την πληροφορία και η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι είχε χαμηλώσει το οξύμετρο της κόρης της. Ειδικότερα, η ανακρίτρια τη ρώτησε «γιατί δεν χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου», με την 33χρονη να απαντά: «Από την πρώτη μέρα που πήγαμε στο “Παίδων” τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του παιδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά τη διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών».

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι την προηγούμενη ημέρα η μικρή είχε πέντε απανωτά περιστατικά και η μητέρα της ισχυρίζεται πως είχε πει στους γιατρούς ότι «ακόμα δεν έχετε δει το σοβαρό και το μεγάλο επεισόδιο». Τώρα, παραδέχεται πως ενώ συνέβαιναν όλα αυτά χαμήλωσε το οξύμετρο. Αποτέλεσμα της κίνησής της αυτής ήταν να μην ακούσουν οι νοσηλευτές ότι κάτι συμβαίνει με το παιδί, όπως μεταδίδει το OPEN.

Πηγές: newsit.gr, OPEN

Exit mobile version