Παραδέχθηκαν ο ένας στον άλλο ότι ήταν ομοφυλόφιλοι λίγα χρόνια μετά τον γάμο τους -Το αποκάλυψαν σε όλους 30 χρόνια μετά

γάμο

Πολλά μπορούν να κρύβονται πίσω από έναν γάμο. Για τον Μπραντ και τη Σίντι Μάρλερ, ήταν ότι και οι δύο είναι ομοφυλόφιλοι.

Λίγα χρόνια μετά τον γάμο τους, είπαν ο ένας στον άλλο το μυστικό τους. Στη συνέχεια, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, δεν το είπαν σε κανέναν άλλο. «Πάντα λέγαμε ότι είμαστε εμείς, ενάντια στον κόσμο», είπε ο Μπραντ.

Αφού έζησαν αυτό που αποκαλούν «η παναμερικανική ζωή» στις μικρές πόλεις Σμίθτον και Φρίμπεργκ του Ιλινόις για περισσότερα από 30 χρόνια, οι Μάρλερ, τώρα και οι δύο πλησιάζοντας τα 60, αποφάσισαν τελικά ότι ήρθε η ώρα να «ζήσουν αυθεντικά».

Τώρα έχουν αποκαλύψει τη σεξουαλική τους ταυτότητα στα δύο ενήλικα παιδιά τους – έναν γιο και μια κόρη – και ζουν νέες ζωές στο Σικάγο.

Έχοντας μεγαλώσει σε θρησκευόμενες οικογένειες σε μικρές κοινότητες του Ιλινόις, τους ήταν αδύνατο να πουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Και κάπως έτσι βρέθηκαν να γιορτάζουν τα 32 χρόνια γάμου τον περασμένοΣεπτέμβριο.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος, σημαίνει ότι θα πας κατευθείαν στην Κόλαση. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για αυτό, αυτό μας δίδασκαν», είπε η Σίντι.

Ακόμη και όταν έγιναν βήματα σε εθνικό επίπεδο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, οι Μάρλερ φοβήθηκαν μη μαθευτούν τα μυστικά τους. Έφτιαξαν σπίτια, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και δεν ξέφυγαν ποτέ από το γάμο τους.

Δημοσίως, ήταν βέβαιο ότι θα διατηρήσουν τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων, ακολουθώντας αυτά τα ανούσια και χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα στερεότυπα: η Σίντι κράτησε μακριά τα μαλλιά της και δεν ανέφεραν ποτέ ότι ο Μπραντ ήταν αυτός που διακοσμούσε το σπίτι τους.

«Θέλαμε το σπίτι, τον σκύλο, τα δύο παιδιά – και τα κάναμε όλα αυτά», εξήγησε η Σίντι. «Πήραμε την απόφαση να το κάνουμε να λειτουργήσει. Αυτό επρόκειτο να κάνουμε».

Αλλά ήρθε ένα όριο. Δυστυχώς, ο Μπραντ είχε πάθει βαθιά κατάθλιψη και άρχισε ψυχοθεραπεία.

«Για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μισούσα αυτό το κομμάτι του εαυτού μου… Δεν καταλάβαινα γιατί αυτό που είχα με τη Σίντι δεν ήταν αρκετό», είπε.

Το ζευγάρι είπε επίσης ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν coming out αν οι γονείς τους ήταν ακόμα εν ζωή. Ο Μπραντ σημείωσε ότι η ντροπή που συνέδεσε με τη σεξουαλικότητά του προκλήθηκε στην ηλικία των 16 ετών πάνω σε μια συζήτηση με την μητέρα του για το ενδεχόμενο να είναι ομοφυλόφιλος.

«Απλώς είπε, “Αν είσαι, δεν είναι εντάξει. Δεν πρόκειται να το κάνεις αυτό στην οικογένεια.” … Ποτέ δεν ξαναμιλήσαμε για αυτό», θυμάται.

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας που το ζευγάρι αποφάσισε τώρα να αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά του ήταν το γεγονός ότι η κόρη τους τούς αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη. «Ήταν η ακατανίκητη ανάγκη να την προστατέψω», είπε ο Μπραντ.

Οι Μάρλερ έζησαν μαζί μέχρι τον Μάρτιο, όταν, αφού συνταξιοδοτήθηκαν και πούλησαν το σπίτι τους, μετακόμισαν σε ξεχωριστά διαμερίσματα στο Σικάγο για να εξερευνήσουν τη ζωή ως μέρος της LGBTQ κοινότητας για πρώτη φορά.

Ο Μπραντ περιγράφει την αλλαγή ως μια δεύτερη εφηβεία. «Όλα είναι καινούργια», είπε. Η Σίντι επικεντρώνεται στο να ανακαλύψει τον εαυτό της πριν ξεκινήσει μια σχέση με μια γυναίκα. «Είναι σαν να βγάζω αυτό το φίλτρο και να ρωτάω τον εαυτό μου, “Τι είμαι;”» είπε.

Παρόλο που οι Μάρλερ ζουν πλέον χωριστά, δεν έχουν άμεσα σχέδια να χωρίσουν και εξακολουθούν να βλέπονται σχεδόν καθημερινά.«Είμαστε ακόμα οι καλύτεροι φίλοι», είπε η Σίντι.

Και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πιστεύουν ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί για αυτούς. «Όλη η δυναμική μας είναι καλύτερη τώρα», είπε ο Μπραντ.

Η κόρη τους, έγραψε πρόσφατα στους γονείς της ένα γράμμα για την εμπειρία. «Έγραψε ότι χάρηκε που είδε ότι είμαι χαρούμενος», είπε ο Μπραντ.

Ενώ η έρευνα από τη Νομική Σχολή του UCLA Williams Institute for Sexual Orientation Law and Public Policy δείχνει ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι σε νεαρότερη ηλικία από τις προηγούμενες γενιές, ο Μπραντ και η Σίντι αποτελούν μέρος ενός τμήματος της LGBTQ κοινότητας που περιμένει μέχρι αργότερα στη ζωή.

«Η κοινωνία είναι ακόμα αφιλόξενη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τόσες εκπληκτικές αλλαγές στη στάση του κοινού, στους νόμους, στις πολιτικές, αλλά δεν τελειώνουν εύκολα εκατό χρόνια ομοφοβίας στην κοινωνία», δήλωσε ο Ίλαν Μέγιερ, διακεκριμένος ανώτερος μελετητής δημόσιας πολιτικής στο Ινστιτούτο Williams.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Exit mobile version