Πάνω από 700.000 ευρώ καταγγέλλουν ότι άρπαξε 50χρονη επιχειρηματίας – Οδηγοί ταξί τα θύματα (video)

Περισσότερα από 700.000 ευρώ φέρονται να έχουν χαθεί από τα χέρια οδηγών ταξί, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα απάτης από 50χρονη επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα στον χώρο της πώλησης και ενοικίασης αδειών ταξί.

Στο στόχαστρο των Αρχών για απάτη και υπεξαίρεση

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται 50χρονη γυναίκα επιχειρηματίας, η οποία κατηγορείται για απάτη και υπεξαίρεση χρημάτων που συνολικά ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δραστηριοποιούνταν στην πώληση και ενοικίαση αδειών ταξί, χωρίς όμως να τηρεί τις συμφωνίες που συνήπτε με τους ενδιαφερόμενους.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δέκα οδηγοί ταξί έχουν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της, υποστηρίζοντας ότι της κατέβαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς ποτέ να λάβουν όσα τους είχαν υποσχεθεί.

Καταγγελία για απώλεια σχεδόν μισού εκατομμυρίου

Οδηγός ταξί καταγγέλλει ότι η 50χρονη του απέσπασε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Όπως αναφέρει, της παραχώρησε το ταξί του προς ενοικίαση με μηνιαίο μίσθωμα 950 ευρώ, ενώ παράλληλα κατέβαλε 150.000 ευρώ για την αγορά δύο αδειών ταξί. Η μεταβίβαση των αδειών, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ – όπως ισχυρίζεται – δεν έλαβε ούτε τα συμφωνημένα μισθώματα. Αντίθετα, βρέθηκε αντιμέτωπος με κατασχέσεις για οφειλές σε ΤΕΒΕ και ΦΠΑ, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, χρεώθηκαν στον δικό του λογαριασμό.

Χρήματα για αυτοκίνητο που δεν παραδόθηκε ποτέ

Άλλο θύμα καταγγέλλει ότι η 50χρονη έλαβε 36.500 ευρώ, με την υπόσχεση ότι θα εισαγάγει αυτοκίνητο από τη Γερμανία. Παρά την καταβολή του ποσού, το όχημα δεν παραδόθηκε ποτέ.

Κλειστή η επιχείρηση και δεκάδες εξώδικα

Η επιχείρηση που διατηρούσε η γυναίκα έχει αλλάξει χέρια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο νέος ιδιοκτήτης δηλώνει πως καθημερινά δέχεται επισκέψεις από ανθρώπους που αναζητούν τα χρήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 50χρονη μετέφερε για μικρό χρονικό διάστημα τη δραστηριότητά της λίγα μέτρα πιο μακριά, όμως και εκεί η επιχείρηση παραμένει κλειστή, με λουκέτο από το καλοκαίρι.

Γείτονες αναφέρουν ότι από τον Ιούνιο δεν την έχουν ξαναδεί, ενώ στον χώρο έχουν θυροκολληθεί δεκάδες εξώδικα και έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα δικαστικοί κλητήρες.

Σύλληψη, ελευθέρωση και …καμία αποπληρωμή

Η γυναίκα συνελήφθη από την Ασφάλεια Εξαρχείων, έπειτα από την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Παρότι αφέθηκε ελεύθερη, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην αποπληρωμή των οφειλών της. Όπως όμως καταγγέλλουν τα θύματα, μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Exit mobile version