Λευτέρης Ελευθερίου: Δε μάσησε καθόλου τα λόγια του για τον Πέτρο Φιλιππίδη
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» ήταν ο Λευτέρης Ελευθερίου και μεταξύ άλλων σχολίασε την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με αφορμή το σημερινό εφετείο.
«Έγινε ένα μεγάλο cancel εκείνη την εποχή, όχι αδικαιολόγητα και σίγουρα δεν μπορώ να το πω. Εγώ δεν ήμουν θύμα, αλλά είχαμε βγει σε μια ομαδική καταγγελία και λέγαμε ότι θα προτιμούσαμε γενικά να αλλάξει λίγο το κλίμα των προβών και των παραστάσεων. Ένας άνθρωπος που είναι διάσημος, μπορεί μια ρετσινιά να την κουβαλάει σε όλη του τη ζωή, ενώ ένας άνθρωπος που είναι βενζινάς ή μάστορας να το κάνει και μετά από δυο χρόνια θα το ξέρει μόνο ο κοινωνικός του περίγυρος», τόνισε αρχικά ο Λευτέρης Ελευθερίου, αναφορικά με την υπόθεση Φιλιππίδη.
Και συνέχισε λέγοντας: «Το τεράστιο σφάλμα για μένα είναι να μην κατευθύνεις τους ανθρώπους που έχουν βιώσει κάτι, ώστε να βρουν κάποιους που θα τους βοηθήσουν, και να μιλήσουν γι’ αυτό. Δυστυχώς ή ευτυχώς μπορεί να έχουμε ενοχικότητα, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Οπότε περνάει αυτό και υπάρχουν άνθρωποι που λένε, “Έτσι δουλεύαμε δέκα χρόνια, έτσι μάθαμε κι εμείς”, συνηθίζεις».
Ο Λευτέρης Ελευθερίου για τις δίκες στο metoo και τον Πέτρο Φιλιππίδη
«Αυτά πρέπει να πηγαίνουν στα δικαστήρια, γιατί μπορεί να πεις ανυπόστατα πράγματα. Τα social μπορεί να οδηγήσουν σε κανιβαλισμό και να χαθούν τα πολύ σοβαρά που έχουν γίνει. Δεν είναι θέμα να λιθοβολίσουμε τον άλλον και να τον πολτοποιήσουμε, αλλά να δούμε τι έχει συμβεί και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί μεγάλα τραύματα», τόνισε εν συνεχεία ο Λευτέρης Ελευθερίου.
Στην πορεία της συνέντευξης, ο Λευτέρης Ελευθερίου ανέφερε: «Όταν γίνεται το cancel και βγαίνεις και διεκδικείς followers από αυτούς και θέλεις να βγαίνεις στην επικαιρότητα, καλό είναι ένα κομμάτι της διαφήμισης που θα πάρεις εκείνη την περίοδο, να το διαθέσεις για τα παιδιά που δεν είναι τόσο διάσημα και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια και μπορεί να μην έχουν να πληρώσουν και τη δίκη».
Και κατέληξε λέγοντας πως: «Από τη στιγμή που έγινε το cancel, θα έπρεπε να φτιάξουμε ένα σωματείο και από τις διαφημίσεις που παίρνουμε εκείνη την περίοδο από τις κοινωνικές καταγγελίες, να τα διαθέτουμε για τις δίκες που θα γίνουν προς όφελος των θυμάτων».