Υπό καθεστώς διάλυσης δείχνει να τελεί το τεχνητό κρατίδιο των Σκοπίων με το οποίο η Ελλάδα επιχειρεί να διαπραγματευθεί!
Μετά τους εσωτερικούς πολιτικούς τριγμούς από τη σύγκρουση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι παραβιάζει το Σύνταγμα με την απόφασή του να μην υπογράψει το νόμο για τις γλώσσες, στο προσκήνιο μπαίνουν τόσο η Αλβανία όσο και η Βουλγαρία.
Με αφορμή τον ίδιο νόμο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντ Ράμα κατηγόρησε και αυτός τον Σκοπιανό πρόεδρο για την επιλογή του να μην υπογράφει το σχετικό νόμο προειδοποιώντας τον «ότι παίζει με τη φωτιά», όπως αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα.
Ο Ράμα απατώντας σε προηγούμενες δηλώσεις του Ιβάνοφ, ότι η αλβανική γλώσσα δεν είναι μια γλώσσα ενός εχθρού, αλλά των Αλβανών που οικοδομούν και συνιστούν το κράτος των Σκοπίων, προσθέτοντας ότι χωρίς τους Αλβανούς δεν μπορεί να υπάρξει το κράτος αυτό.
«Κύριε Ιβάνοφ, η αλβανική γλώσσα δεν είναι μια γλώσσα που ομιλείται από ένα εχθρικό λαό στο κράτος σας», επεσήμανε ο Ράμα, ουσιαστικά παρεμβαίνοντας για άλλη μια φορά στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα της γειτονικής χώρας: «Χωρίς τους Αλβανούς δεν θα υπήρχε το κράτος σας», είπε.
Την ίδια ώρα το πολιτικό σκηνικό περιπλέκεται καθώς ανακοινώθηκε η ίδρυση του πρώτου Βουλγαρικού πολιτικού κόμματος.
Σύμφωνα με το «Βαλκανικό Περισκόπιο» πρόεδρος του νέου κόμματος που θα ονομάζεται «Πολιτική Δημοκρατική Ένωση», θα είναι ο Πέταρ Κόλεφ, πρώην μέλος του βουλγαρικού VMRO-BND και πρόεδρος του συλλόγου φιλίας Σκοπίων- Βουλγαρίας.
Η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου στα Σκόπια.
Η απόφαση για την δημιουργία του νέου κόμματος ελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου του 2017 και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ομάδα που το κόμμα «Πολιτική Δημοκρατική Ένωση», θα επιδιώξει να κερδίσει τους ψήφους της είναι οι 80.000 και πλέον πολίτες της χώρας που έχουν Βουλγαρικό διαβατήριο, από τους 1,8 εκατ. πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και το 1,2 εκατ. πολίτες που ψήφισαν το 2016 στις εθνικές εκλογές.
Όλα αυτά ατο υποτιθέμενο “Μακεδονικό” κράτος!
Μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα που μυρίζει «μπαρούτι» ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί τα Σκόπια για διαβουλεύσεις αναφορικά με το θέμα του ονόματος!
pronews.gr