Οδυρμός στο τελευταίο «αντίο» του Πρίγκιπα Μιχαήλ: Υποβασταζόμενη η βασιλική οικογένεια

Θλίψη στην κηδεία του – Κηδεία Πρίγκιπα Μιχαήλ: Παρόντες Μαρέβα Γκραμπόφσκι, βασίλισσα Σοφία και η τέως βασιλική οικογένεια

Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» του πρίγκιπα Μιχαήλ, με σύσσωμη την τέως βασιλική οικογένεια στην εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας και σε ηλικία 85 ετών ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας, ο οποίος είχε καταξιωθεί ως ιστορικός και λογοτέχνης με το ψευδώνυμο Μισέλ Ντε Γκρες.

Ο Μισέλ Ντε Γκρες ήταν ο μοναδικός εν ζωή εγγονός του Γεωργίου του Α’ καθώς ο πατέρας του ο πρίγκιπας Χριστόφορος, ήταν ο πέμπτος γιος του βασιλιά ενώ η μητέρα του ήταν η Φραγκίσκη της Ορλεάνης, από τον οίκο των Βουρβόνων.

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν το μόνο μέλος της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα, μετά το αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, με το οποίο επιχείρησε ο Κωνσταντίνος να ανατρέψει την Χούντα.

Ήταν όλοι εκεί

Η σύζυγος του, Μαρίνα Καρέλλα, έφτασε στην εκκλησία ντυμένη στα λευκά προκειμένου να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στην κηδεία του, ήταν η Άννα Μαρία με τα τον Νικόλα και τον Παύλο, η Μαρί Σαντάλ, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Νίνα και η πριγκίπισσα Αλεξία με τον σύζυγό της Carlos Morales Quintana.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στο νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Μιχαήλ ήταν μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, όπως ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος. ο Φίλιππος, η Αλεξία και η Θεοδώρα.

Στην κηδεία βρέθηκε και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πλήθος κόσμου από την κοσμική Αθήνα βρέθηκε στην κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ.

Το μοναδικό μέλος της Βασιλικής οικογένειας που παρέμεινε στην Ελλάδα

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν το μόνο μέλος της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα, μετά το αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, με το οποίο επιχείρησε ο Κωνσταντίνος να ανατρέψει την Χούντα. Ήταν επίσης το μόνο μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας που είχε ελληνική υπηκοότητα, καθώς ήταν εγγεγραμμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων, ως «Μιχαήλ Ντε Γκρες».

Παρά την υψηλή του καταγωγή που του εξασφάλιζε φήμη, ο Μιχαήλ γνώρισε τεράστια διεθνή αναγνώριση ως συγγραφέας με δεκάδες πονήματα που έγιναν μπεστ σέλερ καθώς συνδύαζαν τη γνώση του για την ιστορία με την λογοτεχνική πλοκή.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1970 και εργαζόταν άοκνα καθημερινά είτε γράφοντας, είτε κάνοντας έρευνα για τα ιστορικά θέματα που τον απασχολούσαν σε μια τεράστια ποικιλία από την Ελλάδα, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως τους Λουδοβίκους και τους Τσάρους αλλά και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Λεπτομέρειες για την κηδεία του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ενδεικτικά κάποια από τα έργα του είναι: «Η Μαχαράνη», «Ο Βουρβώνος Μαχαραγιάς», «Ο Τελευταίος Σουλτάνος», «Το Μυστήριο των Κυθήρων», «Μπουμπουλίνα».

Πηγές: athensmagazine.gr

Exit mobile version