Ο βουλευτής με το Ποτάμι Κ. Μπαργιώτας δίνει τη δική του οπτική στην πορεία του κόμματος, την πολιτική καθίζηση και τις απώλειες μελών προς τα …δεξιά.
«Η παγίωση ενός μικρού πολιτικού σχήματος που θα κινείται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην πολιτική ζωή της χώρας», δηλώνει ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και προσθέτει: «βασικός παράγοντας τόσο για την δημοσκοπική καθίζηση του Ποταμιού όσο και για τις απώλειες μελών, στελεχών και βουλευτών υπήρξε η αμφιθυμία η οποία χαρακτήριζε, και ακόμη χαρακτηρίζει την στάση του τόσο στο μείζον ζήτημα της σύγκλισης με τα κόμματα και τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου όσο και στο θέμα της αποσαφήνισης των στρατηγικών του επιλογών».
Για τον Σταύρο Θεοδωράκη υπογραμμίζει ότι «ως επικεφαλής ενός κόμματος με αναιμικές εσωκομματικές διαδικασίες αναπόφευκτα χρεώνεται και τις βασικές επιλογές σε πρόσωπα και πολιτικές και, κατά το μάλλον ή ήττον, την φθίνουσα πορεία του κόμματος».
Ο κ. Μπαργιώτας εκτιμά ότι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στον χώρο είναι περισσότερο αναγκαία πάρα ποτέ, τονίζει ότι «δεν μπορεί να ευοδωθεί καμιά ενωτική προσπάθεια χωρίς την συνεργασία και τη σύγκλιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου» και υποστηρίζει ότι «το οργανωτικό σχήμα της ΔΗΣΥ, παρά τις αδυναμίες, μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη ενδιάμεση λύση στο δρόμο για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα».
Για την αξιολόγηση και το τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο βουλευτής του Ποταμιού σημειώνει ότι «θα περίμενε κανείς πως η ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιούσε τις διαφορές του ΔΝΤ με την ΕΕ προς όφελος των ελληνικών θέσεων».
Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του κ. Μουλόπουλου στη διοίκηση του ΔΟΛ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση που θέλει να αυτοαποκαλείται προοδευτική ανέσυρε μεθόδους και λύσεις που θυμίζουν Κοσκωτά».
Πηγές: altsantiri.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ