«Ο Ψαρόπουλος συγκρούστηκε με τον Πλακιά» – Η «θαμμένη» ιστορία της μητέρας του μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Η μαρτυρία μιας μητέρας που έχασε τον γιο της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έρχεται στο φως μέσα από μια συγκλονιστική ανάρτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου, φέρνοντας μαζί της ξεχασμένες πτυχές της υπόθεσης και την οδύνη μιας οικογένειας που στοχοποιήθηκε άδικα.

Η μητέρα του Δημήτρη Μασαλή «σπάει» τη σιωπή της

Μέσα από την προσωπική της εξομολόγηση, η μητέρα του 29χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Μασαλή, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που έζησε μετά τον θάνατο του παιδιού της. Ένα επιπλέον βάρος ήρθε να προστεθεί στο πένθος της: η φημολογία για εμπλοκή του γιου της σε υποτιθέμενο παράνομο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Σήμερα πια που έχει αποδειχθεί ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν κουβαλούσε κανένα παράνομο φορτίο και τα παιδιά μας δεν ήταν λαθρέμποροι, κανένας δεν μας έχει ζητήσει συγγνώμη από όσους επιχείρησαν να σπιλώσουν τη μνήμη τους», δηλώνει με πικρία.

Οι πρώτες ενδείξεις περιφρόνησης

Η ανάρτηση του Δημήτρη Αλικάκου ανασύρει από τη λήθη μια συγκλονιστική ιστορία. Άνοιξη του 2024. Στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη, τα καντηλάκια μπροστά από τις φωτογραφίες των δύο μηχανοδηγών καίνε σιωπηλά. Όμως, κάποια στιγμή, οι γονείς τους παρατηρούν ότι οι φωτογραφίες είναι σπασμένες. Δεν αντιδρούν. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται λίγο αργότερα.

«Φτιάξαμε τις εικόνες χωρίς να πούμε τίποτα. Ωστόσο, μετά από λίγες μέρες, τις ξαναβρήκαμε σπασμένες. Πάλι δεν μιλήσαμε».

Σε μια περίοδο που η θεωρία του παράνομου φορτίου είχε αρχίσει να διαδίδεται, οι οικογένειες των δύο μηχανοδηγών επέλεξαν τη σιωπή.

Η εκδίωξη από την αίθουσα

Μια δραματική καμπή ήρθε στις 31 Μαρτίου 2024, κατά την πρώτη μεγάλη συνάντηση συγγενών των θυμάτων στη Λάρισα. Πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα της Περιφέρειας. Όμως η μητέρα του Δημήτρη Μασαλή περιγράφει ένα απίστευτο περιστατικό:

«Όταν ξεκίνησε η εκδήλωση, πήρε το λόγο ο κ. Ψαρόπουλος και είπε τα ακόλουθα λόγια: “Παρακαλούνται οι οικογένειες των νεκρών μηχανοδηγών Μασαλή και Βούλγαρη να αποχωρήσουν από την αίθουσα”. Παγώσαμε».

Ο πατέρας του άλλου μηχανοδηγού, του Βούλγαρη, ρώτησε με ήρεμο τόνο: «Για ποιο λόγο;» Η απάντηση ήταν πως θα γίνονταν κάποιες ανακοινώσεις και «δεν πρέπει να είστε στην αίθουσα καθώς έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα».

«Βγήκαμε έξω με σκυμμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια. Ερχόμασταν από μακριά και δεν είχαμε πού να πάμε. Κάτσαμε σε ένα καφενείο αμίλητοι».

Λίγο αργότερα, συγγενείς που είχαν μείνει μέσα στην αίθουσα τους τηλεφώνησαν: δεν παρουσιάστηκε κανένα στοιχείο εναντίον των παιδιών τους. Πολλοί, μάλιστα, εξέφρασαν τη λύπη τους για την προσβολή.

Η σύγκρουση Ψαρόπουλου – Πλακιά

Στην ίδια εκδήλωση, αποκαλύπτεται και μια εσωτερική διαμάχη. Όπως αφηγείται η μητέρα του Δημήτρη Μασαλή, ο κ. Ψαρόπουλος συγκρούστηκε έντονα με τον κ. Πλακιά, κατηγορώντας τον ότι μοιράζεται τον ίδιο δικηγόρο – τον κ. Κουμπούρα – με την οικογένειά της. Παρά τη ρήξη αυτή, ο κ. Πλακιάς επέλεξε να σταθεί δίπλα τους.

«Από κείνη τη μέρα ο κ. Πλακιάς μάς στήριξε και μας στηρίζει μέχρι σήμερα και θέλω να τον ευχαριστήσω, όπως και πολλοί άλλοι συγγενείς».

Η οικογένεια του Δημήτρη Μασαλή αναγκάστηκε να απομακρύνει τις φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας, φοβούμενη νέα προσβολή.

«Τις φωτογραφίες των παιδιών μας τις βάλαμε μέσα στο εκκλησάκι, που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, σε μια γωνία. Δεν μπορούσα να αντέξω και τρίτη βεβήλωση».

Παρά την οριστική διάψευση των φημών για λαθρεμπόριο, η μητέρα παραμένει πληγωμένη από την έλλειψη δημόσιας συγγνώμης. Η αξιοπρέπεια και η σιωπή δεν συνοδεύτηκαν από την ανάλογη δικαίωση.

Exit mobile version