Ο «Κρητικός», ο «θείος» και η «αστυνομικός της χρονιάς» – Πώς δρούσε το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και λέσχες

Ο «Κρητικός», ο «θείος» και η «αστυνομικός της χρονιάς» – Το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και λέσχες

Αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στο φως η έρευνα για ένα οργανωμένο κύκλωμα που πωλούσε «προστασία» σε παράνομους οίκους ανοχής και λέσχες στην Αθήνα. Το δίκτυο αυτό περιλάμβανε υψηλόβαθμα μέλη της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων και μια αστυνομικός που είχε βραβευτεί στο παρελθόν ως «αστυνομικός της χρονιάς».

Ποιοι ήταν οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος

Στην κορυφή της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονταν τρία βασικά πρόσωπα: ένας 58χρονος με το ψευδώνυμο «Κρητικός» ή «Λευτέρης», ένας 55χρονος γνωστός ως «Νώντας», «φίλος» ή «θείος», και ένας 37χρονος. Τα αρχηγικά μέλη συντόνιζαν τις δραστηριότητες του κυκλώματος, το οποίο αποσπούσε από 800 έως 3.000 ευρώ από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων για προστασία.

Η «αστυνομικός της χρονιάς» και ο ρόλος της

Κομβικός ήταν ο ρόλος μιας 37χρονης αστυνομικού που συμμετείχε στο κύκλωμα. Είχε υπηρετήσει σε θέσεις-κλειδιά και ενημέρωνε τα μέλη της οργάνωσης για τους επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση των παράνομων δραστηριοτήτων τους. Στην οργάνωση συμμετείχαν επίσης τρεις ειδικοί φρουροί, που φαίνεται πως ανέλαβαν την επιτήρηση των εγκαταστάσεων.

Χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της υπαστυνόμου – Συζούσε με βετεράνο του ποδοσφαίρου

 

Η έρευνα όμως δεν σταματά εδώ και οι Αδιάφθοροι επικεντρώνονται στο πρόσωπο της υπαστυνόμου η οποία φαίνεται ότι θα κατηγορηθεί για δωροληψία, καθώς υπάρχουν συνομιλίες του αρχηγού της συμμορίας για το πότε θα πάει στο σπίτι της ο αρχιτέκτονας για να της αλλάξει όλη την κουζίνα, με τους αξιωματικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο οι επαφές της υπαστυνόμου με τον αρχηγό να έχουν βαθιές τις ρίζες τους στο παρελθόν.

Η βραβευμένη από την ελληνική αστυνομία υπαστυνόμος, συζεί με γνωστό βετεράνο του ποδοσφαίρου και έχει υπηρετήσει τόσο στον οικονομική αστυνομία όσο και παλιότερα στην αθλητική βία.

Πώς δρούσαν οι εγκληματικές οργανώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα προστάτευε οίκους ανοχής και λέσχες, χρεώνοντας ποσά που κυμαίνονταν από 800 έως 3.000 ευρώ. Το αρχηγείο τους βρισκόταν στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ οι αστυνομικοί του κυκλώματος κατηγορούνται για δωροδοκία, δωροληψία και απάτες εις βάρος του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, «οι αστυνομικοί δεν φαίνεται να επικοινωνούσαν μέσω τηλεφώνου, αλλά υπήρχε φυσική παρουσία τους. Παρείχαν πληροφορίες και επιτηρούσαν τις εγκαταστάσεις, ενώ όλοι τους συνελήφθησαν».

Η δεύτερη οργάνωση και οι «εταιρίες-φαντάσματα»

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε η δράση μιας δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, που εκμεταλλευόταν «εταιρίες-φαντάσματα» με «μπροστινούς» ανθρώπους που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Μέσω αυτών, η συμμορία καρπωνόταν τον ΦΠΑ, ζημιώνοντας περαιτέρω το Δημόσιο.

Η έρευνα της Εσωτερικών Υποθέσεων

Η υπόθεση αυτή είναι αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, «η έρευνα αφορά τους τελευταίους μήνες. Δεν έχουμε ακόμα εξακριβώσει τη συνολική διάρκεια συμμετοχής των εμπλεκόμενων αστυνομικών, ωστόσο η δικογραφία περιλαμβάνει κατηγορίες για δωροδοκία, δωροληψία και απάτες εις βάρος του Δημοσίου».

Το κύκλωμα έδειξε πόσο εύκολα η διαφθορά μπορεί να παρεισφρήσει σε θεσμούς που υποτίθεται ότι προστατεύουν τους πολίτες. Οι συλλήψεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ενώ αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση.

Πηγές: newsit.gr, cnn.gr, MEGA

Exit mobile version