Ο Γιάννης Καλλιάνος αλλάζει το καιρικό σκηνικό: «Αρχίστε να ανάβετε θέρμανση – Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου…»

Γιάννης Καλλιάνος

Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου για την αλλαγή του καιρού: «Αρχίστε να ανάβετε θέρμανση – Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου…»

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ενημερώνει το κοινό για τις επικείμενες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες θα φέρουν ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό σε όλη τη χώρα. Σημειώνει, μάλιστα, πως όσοι ζουν σε ορεινές περιοχές, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να αρχίσουν να ανάβουν τη θέρμανσή τους.

Αλλαγή στις θερμοκρασίες και πτώση 3-5 βαθμών

Μετά από μία περίοδο ήπιων καιρικών συνθηκών, με τις θερμοκρασίες να κινούνται κοντά στους 28 βαθμούς Κελσίου έως και την Τετάρτη (16/10), η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει από την Πέμπτη (17/10). Σύμφωνα με την πρόγνωση, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, με μείωση κατά 3-5 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, κάνοντάς μας να αισθανθούμε την αλλαγή του καιρού.

Το τέλος της ανομβρίας και οι αναμενόμενες βροχές

Παράλληλα, το φαινόμενο της ανομβρίας που επικρατούσε, αναμένεται να λάβει τέλος από την Παρασκευή (18/10), με βροχοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Η παρουσία των ενισχυμένων βορείων ανέμων θα συνεισφέρει στην αίσθηση της ψυχρότητας, κυρίως στις ορεινές περιοχές, όπου οι κάτοικοι θα νιώσουν πιο έντονα την αλλαγή.

Η πρόβλεψη για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Όσον αφορά στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ο μετεωρολόγος αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί η Δυτική Ελλάδα και οι κεντροδυτικές περιοχές από ένα σύστημα που αναμένεται. Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει ακόμη μια οριστική εκτίμηση, καθώς οι επόμενες ημέρες θα δώσουν περισσότερα δεδομένα για να γίνει σαφέστερη η πρόγνωση.

Δείτε το video:

Exit mobile version