Ντόρα Μπακογιάννη: Να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους άνω των 60 αν δεν κάνουν τρίτη δόση

μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη

«Η τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 πρέπει να είναι υποχρεωτική. Τέλος. Δεν θα υπάρχει πιστοποιητικό το οποίο να ισχύει εάν είσαι άνω των 60 και δεν έχεις κάνει την τρίτη δόση», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η Ντόρα Μπακογιάννη απηύθυνε και πάλι έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που είναι άνω των 60 – «στη δική μου ηλικία», όπως είπε – να κάνουν το ταχύτερο δυνατόν την τρίτη δόση, καθώς «στους 2 μήνες δεν έχουν καμία προστασία».

«Λέω το προσωπικό μου για να τους πείσω όσο μπορώ. Εγώ στους 2 μήνες είχα μηδενική προστασία, μετά το τρίτο εμβόλιο έχω 96%. Είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο τουλάχιστον για τους άνω των 60, η τρίτη δόση», ανέφερε.

Μάλιστα, απηύθυνε νέα έκκληση προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι στην ίδια ηλικία και αρνούνται να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι «σήμερα στα νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν ότι έχουν καρκίνο. Όταν τους λένε ότι έχουν καρκίνο και πρέπει να κάνουν μια χημειοθεραπεία διότι καταλαβαίνουν ότι είναι μια αρρώστια από την οποία κινδυνεύουν να πεθάνουν, κάνουν τις χημειοθεραπείες τους, με φάρμακα πάρα πολύ δυνατά και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Αρνούνται το εμβόλιο που έχουν κάνει 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, το οποίο έχει ελεγχθεί περισσότερο από όλα τα εμβόλια που κάνουμε στα παιδάκια μας χωρίς να ρωτήσουμε και δεν έχουμε παιδική θνησιμότητα και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο το οποίο είναι το Α και το Ω για τη δική τους προστασία», επεσήμανε για τους καρκινοπαθείς και πρόσθεσε ότι δίνουν διμέτωπο αγώνα.

«Πρέπει να το κάνουν οι άνθρωποι που έχουν αυτοάνοσα. Κάνω έκκληση γιατί ζω αυτή την κατάσταση και είναι πάρα πολύ σημαντικό να προστατεύσουν τη ζωή τους. Όταν σου έρθει το πρόβλημα δέχεσαι τον γιατρό ο οποίος σου λέει “κάνε το Α, κάνε το Β” γιατί εκείνη την ώρα καταλαβαίνεις ότι θέλεις να ζήσεις. Ε, για όνομα του Θεού, ας κάνουν το εμβόλιο αυτή τη στιγμή, διότι αυτό είναι το μόνο που θα τους προστατεύσει αυτή τη στιγμή για να μην μπουν αύριο σε ΜΕΘ. Δεν είναι ώρα για πείσματα, είναι ώρα να ακούσουμε και δεχθούμε την επιστήμη. Ας μην κάνουμε “ταρζανιές” που τελικά θα γυρίζουν εις βάρος της δικής μας υγείας και της υγείας των ανθρώπων που αγαπάμε», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικά με την υπόθεση του επόπτη Υγείας, που παροτρύνθηκε από την 51χρονη γυναίκα – που τελικά πέθανε από κορονοϊό – να μην εμβολιαστεί και να μην διασωληνωθεί, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την απόλυσή του αλλά πρώτα από όλα, να τεθεί ο ίδιος σε διαθεσιμότητα ο ίδιος, άμεσα.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε «να σταματήσει να πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο» και να «κατηγορηθεί με πολύ βαριές κατηγορίες».

«Να είναι σαφές το μήνυμα προς την Τουρκία»
Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό – προσφυγικό, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας, τις οποίες χαρακτήρισε ως άδικες.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι, «λόγω Κρήτης έζησα την περιπέτεια ανθρώπων πάνω σε τούρκικο πλοίο, με τούρκικη σημαία, το οποίο εμφανίστηκε και αρνήθηκαν να το πάρουν πίσω οι Τούρκοι, ο “ευαίσθητος” Ερντογάν που νοιάζεται για τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο κτλ. Tελικώς οι άνθρωποι στο πλοίο διεσώθησαν από το ελληνικό Λιμενικό. Το ελληνικό Λιμενικό σώζει ζωές. Αλλά δεν επιτρέπει βεβαίως τη μαζική εργαλειοποίηση μεταναστών δια των Τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι έρχονται συνοδευόμενοι πολλές φορές από τουρκικές ακταιωρούς».

Τόνισε ότι πρέπει να είναι σαφές το μήνυμα προς την Άγκυρα, καθώς «ο Έβρος είναι πλήρως θωρακισμένος, ο ελληνικός στρατός και το ελληνικό λιμενικό έχουν κάνει “θαύματα με ανθρωπιά”, δηλαδή δεν έχουν αφήσει κανέναν μέσα στη θάλασσα, πολλές φορές διακινδυνεύοντας τη δική τους ζωή για να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές μέσα από τη θάλασσα. Άλλο αυτό που είναι ανθρώπινο καθήκον μας και δεν το συζητάμε, και άλλο να επιτρέψουμε σε αυτές τις κυβερνήσεις και στα οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπορίας να ανθίζουν και να λουλουδίζουν».

Παράλληλα, μίλησε και για ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες, επικαλούμενη μια είδηση από τους New York Times για έναν 20χρονο από το κουρδικό Ιράκ, που είναι η πιο σταθερή περιοχή της χώρας, και ο οποίος «είπε στη μάνα του ότι θέλει να φύγει για να αποκτήσει αυτοκίνητο και μια καλύτερη ζωή. Το σέβομαι, απλώς η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει αποδέκτης όλων των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα οικονομικό σε αυτό τον κόσμο».

«Ο Λουκασένκο αντιγράφει το παράδειγμα Ερντογάν»
«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια πάρα πολύ μεγάλη κρίση. Ο Ερντογάν έχοντας εργαλειοποιήσει πρώτος τους μετανάστες στον Έβρο έδωσε “μαθήματα” κακής συμπεριφοράς σε όλους τους αυταρχικούς ηγέτες. Χρησιμοποιώντας τους μετανάστες στον Έβρο, προσπάθησε να πιέσει την Ευρώπη. Τότε καταφέραμε η απάντηση της Ευρώπης να είναι μία και ενιαία. Για πρώτη φορά τα ελληνικά σύνορα αναγνωρίστηκαν ουσιαστικά και όχι θεωρητικά, ως ευρωπαϊκά σύνορα. Το παράδειγμα του Ερντογάν άρεσε πολύ στον κ. Λουκασένκο, ο οποίος πίστεψε- όπως και ο Ερντογάν – ότι θα μπορεί να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες, να πιέσει την Ευρώπη και δια αυτού του τρόπου να υπάρχει μια διαφορετική συμπεριφορά έναντι της Λευκορωσίας. Θα αποτύχει και ο κ. Λουκασένκο στην προσπάθειά του», υπογράμμισε η κυρία Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την πρόσφατη κρίση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας.

«Αλλά βεβαίως, η Ευρώπη πλέον πρέπει να λάβει μέτρα τα οποία να είναι πολύ πιο ουσιαστικά και αποφασιστικά. Διότι το να παίζεις με τις ζωές αυτών των φουκαράδων ανθρώπων οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο αύριο με τα παιδάκια στους μείον 10 βαθμούς Κελσίου, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν άνθρωπο σήμερα», συμπλήρωσε.

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη Λευκορωσία
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για το μεταναστευτικό στην περιοχή αυτή, εκτίμησε ότι γίνεται μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη Λευκορωσία, για να αποφύγουν το μεγάλο θέμα των δυο περιφερειών της Ουκρανίας και ανέφερε τις 2 ρωσόφωνες περιοχές στην Ουκρανία, οι οποίες οικονομικά και διοικητικά έχουν πολύ στενές σχέσεις με τη Ρωσία, τροφοδοτούνται από τη Ρωσία.

«Είναι ένα ιδιαίτερο και προβληματικό καθεστώς. Μετά την Κριμαία, αυτές οι περιφέρειες θα αποτελέσουν το μήλο της έριδος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Άρα εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να είμαστε έτοιμοι για να δούμε τι θα κάνουμε», εξήγησε η ίδια.

«Το συμπέρασμα είναι ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην ανάγκη να λάβει πάρα πολύ σοβαρές αποφάσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην επίδειξη αποφασιστικότητας από την ΕΕ. Διότι αρχίζουν και ανθίζουν αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία πόρρω απέχουν από οποιαδήποτε δημοκρατία ευρωπαϊκή, και αυτά δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Μαυρίζει η ψυχή μου κάθε βράδυ. Βλέπω δελτία ειδήσεων σε ξένα Μέσα και αρρωσταίνω. Είναι τρομερό πράγμα να τάζεις το όνειρο στους ανθρώπους και μετά να τους έχεις μέσα στα δάση να ξεπαγιάζουν και να αφήνεις τις εγκύους να αποβάλλουν. Αυτό το πράγμα δεν αντέχεται. Δεν έχει δικαίωμα κανένας ηγέτης στον κόσμο να χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο για μικροπολιτικά και μικρο-εθνικά παιχνίδια», επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη.

Exit mobile version