Στο νοσοκομείο από κατανάλωση αλκοόλ 8 μαθητές Λυκείου – Συνελήφθη ο υπεύθυνος του κλαμπ όπου διασκέδαζαν

μπαρ

**Εισαγωγή: Κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους οδηγεί σε νοσηλεία μαθητών και σύλληψη υπεύθυνου κλαμπ**

Οκτώ μαθητές Λυκείου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε σχολική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κλαμπ της Λεωφόρου Βουλιαγμένης το βράδυ του Σαββάτου (27.10.24). Το περιστατικό οδήγησε στη σύλληψη του υπεύθυνου του νυχτερινού κέντρου από τις Αρχές, προκαλώντας ανησυχία και ερωτήματα γύρω από τη διαχείριση των εκδηλώσεων που φιλοξενούν ανήλικους.

Συμβάν με νοσηλεία μαθητών σε νοσοκομείο λόγω αλκοόλ

Κατά τις πρώτες ώρες της Κυριακής, στις 02:20, οκτώ μαθητές, ηλικίας 15 έως 17 ετών, που συμμετείχαν σε εκδήλωση Λυκείων της Ανατολικής Αττικής, διασκέδαζαν στο κλαμπ, όταν παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Μετά από κλήση, οι ανήλικοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Γεώργιος Γεννηματάς, όπου τους παρασχέθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, οι ιατροί διαβεβαίωσαν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Σύλληψη υπεύθυνου του κλαμπ

Η αστυνομία, αντιδρώντας άμεσα στο περιστατικό, προχώρησε στη σύλληψη του 20χρονου υπεύθυνου του κλαμπ. Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, καθώς στο χώρο επιτράπηκε η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους μαθητές, κάτι που ενδέχεται να έχει συνέπειες και για την άδεια λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου.

Ανησυχία για την προστασία των ανηλίκων

Το περιστατικό προκαλεί ανησυχίες για τη διασφάλιση της προστασίας των ανήλικων σε δημόσιες εκδηλώσεις, ειδικά όταν συμμετέχουν σε νυχτερινά κέντρα. Οι αρμόδιες αρχές έχουν επισημάνει την ανάγκη αυστηρότερων ελέγχων σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ενώ γίνεται λόγος για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην πώληση αλκοόλ σε ανηλίκους.

Οι σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, και αναμένονται περαιτέρω ενέργειες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των ανήλικων μαθητών που συμμετέχουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Exit mobile version