Νίκος Συρίγος: «Πάω για το Δαφνί! – Λέω να γίνουμε Κολομβία κανονικά…»

Νίκος Συρίγος

Η πρόσφατη είδηση για την επαναλειτουργία μιας εταιρείας που είχε συνδεθεί με δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα προκάλεσε οξείες αντιδράσεις στην κοινωνία, ειδικά μετά την προβολή σχετικού ρεπορτάζ στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». Ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος δεν έκρυψε την οργή του, αφήνοντας υπονοούμενα για βαθιά διαφθορά και αμέλεια στις αρμόδιες αρχές. Το συμβάν αυτό αναδεικνύει τις δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα της διαχείρισης και της ασφάλειας δημόσιων πόρων, ενώ φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά ερωτήματα για τις προτεραιότητες των τοπικών αρχών.

Η επανέναρξη της εταιρείας και οι κοινωνικές αντιδράσεις

Η αναγγελία ότι η εταιρεία θα επιστρέψει στην αγορά και θα συνεχίσει να προμηθεύει γεύματα σε σχολεία και νοσοκομεία μετά το περιστατικό δηλητηρίασης σχολικών γευμάτων δεν πέρασε απαρατήρητη. Πολλοί θεατές και σχολιαστές, ανάμεσά τους και ο Νίκος Συρίγος, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, καταγγέλλοντας αδράνεια από τις αρχές και ανεπαρκείς ελέγχους. Ο Συρίγος, μάλιστα, αναφέρθηκε σε «υψηλές γνωριμίες» και κάλυψη από επιφανή πρόσωπα που, σύμφωνα με τον ίδιο, προστατεύουν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Το «ξέσπασμα» του Νίκου Συρίγου για τις συνθήκες λειτουργίας της εταιρείας

Στην εκπομπή, ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος δεν μάσησε τα λόγια του, σχολιάζοντας καυστικά το πώς χειρίστηκαν οι αρχές την κατάσταση, αλλά και τη συνέχιση των εργασιών της εταιρείας σαν να μη συνέβη τίποτα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Εδώ θα τρελαθώ, πάω για το Δαφνί. Έχουν δηλητηριαστεί παιδιά, λένε ότι θα πάνε για έλεγχο, και συμπτωματικά πιάνει φωτιά ο χώρος όπου φυλάσσονται τα τρόφιμα. Ακούμε όλο αυτό το διάστημα για πολύ υψηλές γνωριμίες που προστατεύουν τον ιδιοκτήτη, και ενώ μαθαίνουμε όλα αυτά, βλέπουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας λέει “δεν τρέχει τίποτα που δηλητηριάστηκαν παιδιά” και επιτρέπουν στον ίδιο άνθρωπο να προμηθεύει φαγητό σε νοσοκομεία και σχολεία.»

Επικρίσεις για τη διαφθορά και τις διαδικασίες ελέγχου

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε μια γενικότερη κριτική της διαφθοράς στις δημόσιες διαδικασίες ελέγχου, με τον Συρίγο να συγκρίνει την κατάσταση με εκείνες που επικρατούν σε χώρες με πιο υποβαθμισμένα συστήματα διακυβέρνησης. Η απογοήτευση του δημοσιογράφου φάνηκε έντονα όταν σχολίασε ειρωνικά: «Εγώ λέω να γίνουμε Κολομβία κανονικά – αλλά να βγάζουμε και ποδοσφαιριστές όπως η Κολομβία για να γίνουμε εξαγώγιμο είδος!»

Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνεται την αδράνεια των αρχών και την έλλειψη υπευθυνότητας στη διαχείριση θεμάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Η ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι συνέπειες στην κοινωνία

Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των ειδικών στον χώρο των ΜΜΕ τονίζει το κενό εμπιστοσύνης που υπάρχει πλέον ανάμεσα στις αρχές και το κοινό. Το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας βρίσκεται στο στόχαστρο κριτικής, καθώς οι αποφάσεις του για τη συνέχιση των εργασιών της εταιρείας έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες και προβληματισμούς σχετικά με τη βαρύτητα που δίνεται στην ασφάλεια των πολιτών.

Exit mobile version