Νίκος Αναδιώτης:«Ο άνθρωπος γεννήθηκε με δύο φύλα και δεν αποδέχομαι περισσότερο αριθμό από αυτό»

Νίκος Αναδιώτης

Ο Νίκος Αναδιώτης μίλησε ανοιχτά για την πίστη του στον Θεό, την πολιτική του σταδιοδρομία μετά την εκλογή του στην Ευρωβουλή, καθώς και για τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει λόγω των απόψεών του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» και την Όλγα Λαφαζάνη, ο Αναδιώτης παρουσίασε πτυχές της νέας του ζωής και έδωσε απαντήσεις σε όσους τον επικρίνουν.

Η εκλογή του στην Ευρωβουλή και η νέα του καθημερινότητα

Ο Νίκος Αναδιώτης, μετά την εκλογή του στην Ευρωβουλή, μίλησε για τη σημαντική αλλαγή που έχει επέλθει στη ζωή του. Ο ίδιος εξήγησε πως η νέα του θέση απαιτεί διαφορετική διαχείριση του χρόνου και αυξημένη ευθύνη, κάτι που τον αναγκάζει να προσαρμοστεί γρήγορα στις νέες απαιτήσεις της δουλειάς του. Παρά το βαρύ του πρόγραμμα, ο Αναδιώτης δηλώνει ευγνώμων για την ευκαιρία που του δόθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα του και να δουλέψει για το κοινό καλό.

Οι προκλήσεις του νέου ρόλου

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Νίκος Αναδιώτης παραδέχεται πως βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις. «Η Ευρωβουλή είναι ένας χώρος όπου πρέπει να έχεις γρήγορη σκέψη και να μπορείς να κατανοείς πολυσύνθετα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη στο σύνολό της», δηλώνει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, θεωρεί ότι οι δυσκολίες αυτές τον βοηθούν να βελτιώνεται συνεχώς, προσπαθώντας να φέρει θετικές αλλαγές.

Η πίστη στον Θεό και η προσωπική του φιλοσοφία

Μιλώντας για την πίστη του, ο Νίκος Αναδιώτης ήταν ξεκάθαρος. Η θρησκευτική του πεποίθηση παίζει κεντρικό ρόλο στη ζωή του και τον καθοδηγεί στις αποφάσεις που παίρνει. Η πίστη στον Θεό, όπως λέει, του δίνει δύναμη να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και να παραμένει αφοσιωμένος στις αρχές του. Δεν διστάζει, μάλιστα, να μιλήσει δημόσια για τη σημασία της πίστης του, κάτι που του έχει φέρει και κριτική.

Η κριτική που δέχεται και η απάντησή του

Ο Νίκος Αναδιώτης αναφέρθηκε επίσης στην κριτική που δέχεται για τις θρησκευτικές του απόψεις. «Ξέρω ότι δεν συμφωνούν όλοι με αυτό που πιστεύω, αλλά για μένα η πίστη είναι κάτι βαθιά προσωπικό», εξήγησε. Ο ίδιος αντιμετωπίζει τα σχόλια με ψυχραιμία και θεωρεί ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, αρκεί να υπάρχει αλληλοσεβασμός.

“Δεν είναι ωραία εικόνα ανήλικα με κοντά μπλουζάκια”

“Η αμοιβή ενός ευρωβουλευτή είναι παραπάνω από του μέσου Έλληνα αλλά δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και τις ανάγκες μας ως οικογένεια, γιατί σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι. Ρώτησα τη γυναίκα μου αν θέλει να πάμε τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο ή να μετακομίσουμε στις Βρυξέλλες τώρα που έγινα ευρωβουλευτής και αμέσως ήταν αρνητική. Θα ήταν δύσκολο για τα παιδιά να διαχειριστούν μία αλλαγή ξανά στη ζωή τους. Δηλαδή να ανέβουμε επίπεδο βιοτικό και μετά ξαφνικά να γυρίσουμε πάλι πίσω” είπε αρχικά.
“Δέχομαι κριτική όταν λέω ότι δεν αποδέχομαι το τρίτο φύλο. Ο άνθρωπος γεννήθηκε με δύο φύλα και δεν αποδέχομαι περισσότερο αριθμό από αυτό. Είναι πολύ σπουδαίο και πρέπει να το υπερασπιστούμε αυτό. Θα έλεγα, επίσης, ότι τα παιδιά στο σχολείο θα ήθελα να έχουν ίδια αμφίεση. Δεν νομίζω ότι είναι ωραία εικόνα να βλέπουμε 13χρονα κορίτσια με κοντά μπλουζάκια, μία αμφίεση που δεν ταιριάζει στην ηλικία τους. Απορώ πώς δεν κρυώνουν. Δεν ξέρω αν είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχτεί για τα παιδιά να φορούν μαθητική στολή… Θα ήταν σε όλους διακριτή η ηλικία του κοριτσιού”

Exit mobile version