Νέος ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ

Νέος σεισμός 4.8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αμοργό παρατείνοντας την αγωνία του κόσμου στην Σαντορίνη και τις Κυκλάδες.

Μόλις τώρα κι άλλος σεισμός ταρακούνησε τις Κυκλάδες. Τραντάχτηκε Από Σαντορίνη μέχρι Σύρο, Τήνο και Μύκονο! Σε λίγο θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες…

Νέος σεισμός 4,4 μέσα σε 20 λεπτά από τον 4,8R

Ο νεότερος σεισμός ήταν 4,4 Ρίχτερ και καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας (03/02), ανοιχτά της Αμοργού.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Αρκεσίνης Αμοργού, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: «Χορεύουν» οι Κυκλάδες – Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Νάξο

Το επίκεντρο εντοπίζεται 44,1 χλμ. ανατολικά της Νάξου

Συνεχείς είναι οι σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες, καθώς νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Σαντορίνη.

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 44,1 χλμ. ανατολικά της Νάξου.

Σύμφωνα με μετρήσεις, το εστιακό του βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα.

Πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Σαντορίνη

Γεμάτες καταφθάνουν οι πτήσεις από τη Σαντορίνη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με έκτακτα, αλλά και προγραμματισμένα, δρομολόγια προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος», σπεύδουν στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές κάτοικοι από τη Σαντορίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από Σαντορίνη προς Αθήνα αναχωρούν με τα αεροσκάφη γεμάτα, με συνέπεια οι εταιρείες να προσανατολίζονται σε επιπλέον δρομολόγια.

Ενδεικτικά, η AEGEAN ενημέρωσε το επιβατικό κοινό «για την προσθήκη δυο (2) έκτακτων, πρόσθετων πτήσεων σήμερα και μίας (1) επιπλέον αύριο, από και προς τη Σαντορίνη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού».

Οι έκτακτες πτήσεις είναι η Α3357 και η Α3361, με την πρώτη να έχει προσγειωθεί και τη δεύτερη να αναμένεται να φτάσει κατά τις 20:40.

«Είμαι λίγο συγκινημένη. Όλα καλά θα πάνε. Πληρώσαμε πανάκριβα το εισιτήριο. Δώσαμε 420 ευρώ, 210 το άτομο, εγώ και το παιδί. Ντροπή τους πραγματικά» δήλωσε μια γυναίκα, μόλις βγήκε από τις Αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ερωτηθείσα για το πώς βιώνουν αυτή την κατάσταση οι κάτοικοι της Σαντορίνης εκεί σημείωσε ότι «οι άνθρωποι είναι τρομαγμένοι, τι να πούμε, έχουμε διάφορα, σεισμούς, ηφαίστεια».

Φεύγουν μαζικά από το νησί λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας

Εν μέσω των αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων στη Σαντορίνη και την ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή, κάτοικοι και επισκέπτες έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το νησί.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας συγκάλεσε εκ νέου σήμερα το μεσημέρι κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών (της Μόνιμης Eπιστημονικής Eπιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, του ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και εκπροσώπων της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο μεταξύ, στη Σαντορίνη επικρατεί αναστάτωση, καθώς όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, αρκετός είναι ο κόσμος που έχει σπεύσει στο λιμάνι, προκειμένου να αποχωρήσουν από το νησί.

Δείτε φωτογραφίες από το λιμάνι της Σαντορίνης:

Συνολάκης: Δεν αποκλείεται σύνδεση των σεισμών στις Κυκλάδες και του ηφαιστείου στη Σαντορίνη

Στο θέμα που απασχολεί όλη την Ελλάδα, αν δηλαδή μπορεί να «ξυπνήσει» το Ηφαίστειο της Σαντορίνης από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες, η οποία εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο νησί, αναφέρθηκε ο Κώστας Συνολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνια, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, αποκάλυψε ότι η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί ακόμη να απαντήσει ακόμα με βεβαιότητα σε αυτό το ερώτημα, όσο συνεχίζονται οι έρευνες από σεισμογράφους στον βυθό του νησιού.

Exit mobile version