Νεκρός ξαφνικά στα 53, ο επιχειρηματίας, Λουκάς Έλληνας! Τον γνώριζε όλη η Αθήνα

Ο επιχειρηματίας Λουκάς Έλληνας, γνωστός σε όλη την Αθήνα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στους ανθρώπους που τον γνώριζαν και συνεργάζονταν μαζί του. Η απώλειά του άφησε ένα κενό στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στην κοινωνία, καθώς η ζωή και η δράση του ήταν γνωστές σε πολλούς.

Ξαφνική απώλεια που σκόρπισε θλίψη

Ο Λουκάς Έλληνας, με μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία, είχε γίνει γνωστός και αγαπητός τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ο πρώην Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης, γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του μέσω των κοινωνικών δικτύων. Σε μια συγκινητική ανάρτηση, αναφέρθηκε στην επιχειρηματική πορεία του Έλληνα και στην προσωπικότητά του, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με ανοιχτή καρδιά και μεγάλο επιχειρηματικό δαιμόνιο. Όπως δήλωσε:

«Έφυγε από τη ζωή αδόκητα ο φίλος Λούκας Έλληνας επιχειρηματίας. Γόνος της οικογένειας ξεκίνησε στη Σαουδική Αραβία όπου και ο θείος του. Επεκτάθηκε στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο Λονδίνο όπου εργάστηκε κάτω από το Fratelli Grecci. Ευτύχησε με τη γυναίκα του Έφη, θυγατέρα του Στρατηγού Λόττα, να αποκτήσουν δύο λατρευτά αγοράκια τώρα επαναπατρισθέντα στην Κύπρο. Όσοι τον γνώριζαν ξέρουν την ανοιχτοσύνη του, την απέραντη καρδιά του, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Πραγματικός άνθρωπος, πρότυπο οικογενειάρχη. Στο ταξίδι στο απέραντο φως να ξέρεις, Λούκα μου, ότι είμαστε νοερά για πάντα δίπλα σου. Στην οικογένειά σου αρωγοί. Έφυγες νέος. Αγαπήθηκες όσο λίγοι.»

Η επιχειρηματική πορεία του Λουκά Έλληνα

Ο Λουκάς Έλληνας είχε σημαντική επιρροή στον τομέα των ακινήτων, με σημαντική δραστηριότητα ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Διαχειριζόταν ένα ευρύ και πολύπλευρο χαρτοφυλάκιο που περιλάμβανε εμπορικά και οικιστικά ακίνητα σε περιοχές όπως το Φάληρο, η Νέα Κηφισιά, ο Άγιος Στέφανος και το Μαρούσι. Στα πλαίσια της επιχειρηματικής του δράσης, ήταν επικεφαλής της L.P.Ellinas Group of Companies, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία και Ρουμανία, διαχειριζόμενος πολλές εταιρείες με ειδίκευση σε κατασκευές, ανάπτυξη, διαχείριση ακινήτων και υπηρεσίες leasing.

Η επιτυχία του στην Ελλάδα ήταν αξιοσημείωτη, με την αξία των επενδύσεών του να φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2011. Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του ήταν το κτίριο γραφείων που φιλοξενεί τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), ένα από τα μεγαλύτερα έργα που ανέλαβε. Μάλιστα, είχε σχεδιάσει τη δημιουργία Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), αλλά το σχέδιο αυτό τελικά δεν υλοποιήθηκε, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε στην Ελλάδα.

Η μετάβαση στον τομέα της αρτοποιίας

Ο Λουκάς Έλληνας δεν περιορίστηκε μόνο στα ακίνητα. Το 2013, ίδρυσε την εταιρεία «Frank Ze Paul Bakery», η οποία ασχολήθηκε με την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Οι πολυτελείς αλυσίδες φούρνων και ζαχαροπλαστείων του έγιναν γνωστές για την υψηλή ποιότητα και την πολυτέλεια των προϊόντων τους. Τα καταστήματα Frank Ze Paul λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως το Νέο Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Βούλα και το Παλαιό Φάληρο, και είχαν αποκτήσει φήμη ως premium προορισμοί για αρτοσκευάσματα.

Η πτώση και το τέλος μιας επιτυχημένης καριέρας

Ωστόσο, παρά την επιτυχία του, η καριέρα του Λουκά Έλληνα δεν έμεινε ανεπηρέαστη από τις οικονομικές συνθήκες της χώρας. Το 2019, ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας του και η σταδιακή κατάρρευση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Παρόλο που ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες και κατάφερε να φτάσει σε σημαντικές επιτυχίες, η οικονομική κρίση και άλλοι παράγοντες οδήγησαν στο τέλος της επιχειρηματικής του πορείας.

Η ξαφνική αποχώρησή του από τη ζωή άφησε πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά, όχι μόνο στον τομέα των επιχειρήσεων, αλλά και στους ανθρώπους που τον γνώρισαν προσωπικά, οι οποίοι μιλούν με αγάπη και εκτίμηση για την ανοιχτή του καρδιά και το ανήσυχο πνεύμα του.

Exit mobile version