Νεκρή για 27 λεπτά: Ξύπνησε από βέβαιο θάνατο, έγραψε ένα σοκαριστικό μήνυμα και οι γιατροί μένουν έκπληκτοι

Νεκρή

Κλινικά νεκρή ήταν μία γυναίκα για 27 λεπτά και όταν συνήλθε, έγραψε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα, σοκάροντας την οικογένειά της.

Ειδικότερα, η Tina Hines ξύπνησε από κώμα και ζήτησε αμέσως ένα χαρτί και ένα μολύβι, προκειμένου να γράψει ότι είδε.

Η εν λόγω γυναίκα υπέστη καρδιακή ανακοπή τον Φεβρουάριο του 2018 και παρά τις προσπάθειες του συζύγου της, Brian, να την επαναφέρει, άφησε την τελευταία της πνοή.

Στο δρόμο για το νοσοκομείο, η Tina αναζωογονήθηκε έξι φορές από τους γιατρούς, όντας κλινικά νεκρή για 27 ολόκληρα λεπτά και αφού διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο, τελικά ξύπνησε, ζητώντας αμέσως στυλό και χαρτί, ώστε να γράψει ένα μήνυμα για την οικογένειά της.

Το ανατριχιαστικό μήνυμα της γυναίκας που ήταν κλινικά νεκρή

Με ελάχιστα ευανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα, η Τίνα έγραψε «είναι αληθινό» και όταν τη ρώτησαν τι ήταν πραγματικό, απλώς έγνεψε προς τα πάνω.

«Ήταν τόσο αληθινό, τα χρώματα ήταν τόσο ζωντανά», υπογράμμισε η Tina στο AZfamily.com.

Όπως περιέγραψε είδε μια φιγούρα που πίστευε ότι ήταν ο Ιησούς.

Όπως αναφέρουν μελέτες, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καμία ανάμνηση της περιόδου κατά την οποία ήταν τεχνικά νεκροί, περίπου το 10 έως 20 τοις εκατό έχουν κάποιου είδους οπτικά ή αισθητηριακά επεισόδια.

Τι συμβαίνει όταν θεωρείται κανείς κλινικά νεκρός;

Ο κλινικός θάνατος συμβαίνει όταν η καρδιά ενός ατόμου σταματά να χτυπά και σταματά να αναπνέει, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να στερείται οξυγόνου. Αυτή η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το άτομο μπορεί να επανέλθει στη ζωή μέσω ΚΑΡΠΑ και άλλων μορφών ανάνηψης.

Το πρώτο βήμα στην ανάνηψη είναι να διαπιστωθεί η απουσία παλμού και αναπνοής, υποδεικνύοντας ότι το άτομο βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή. Μόλις διαπιστωθεί αυτό, η ΚΑΡΠΑ μπορεί να ξεκινήσει αμέσως. Η ΚΑΡΠΑ είναι ένας συνδυασμός θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης, που μπορούν να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του οξυγονωμένου αίματος και να κρατήσουν το άτομο ζωντανό μέχρι να φτάσει πιο προηγμένη ιατρική βοήθεια.

Μία από τις πιο γνωστές μορφές ανάνηψης είναι η χρήση αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED). Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από λαϊκούς ανθρώπους με ελάχιστη έως καθόλου ιατρική εκπαίδευση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει την καρδιά και πάλι σε κανονικό ρυθμό. Σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση απινιδωτή μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ατόμου.

Εάν η χρήση ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή δεν είναι επιτυχής, μπορεί να χρειαστούν πιο προηγμένες ιατρικές θεραπείες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση ενδοφλέβιων φαρμάκων, όπως η επινεφρίνη και η ατροπίνη, ή τη χρήση αναπνευστικού σωλήνα και μηχανικού αναπνευστήρα για την υποστήριξη της αναπνοής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προηγμένες ιατρικές θεραπείες, όπως η καρδιοπνευμονική παράκαμψη ή η εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης (ECMO), μπορεί να είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί το άτομο στη ζωή έως ότου η καρδιά και οι πνεύμονές του μπορέσουν να ανακάμψουν.

Μόλις η καρδιά και η αναπνοή του ατόμου έχουν σταθεροποιηθεί, το επόμενο βήμα είναι να εκτιμηθεί η έκταση τυχόν εγκεφαλικής βλάβης. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω διαφόρων ιατρικών εξετάσεων, όπως αξονική τομογραφία ή ΗΕΓ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το άτομο μπορεί να εμφανίσει σημάδια εγκεφαλικής δραστηριότητας, αλλά να μην μπορεί να κινηθεί ή να επικοινωνήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το άτομο μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου» (εγκεφαλικά νεκρός-ή).

Ο εγκεφαλικός θάνατος είναι μια σοβαρή μορφή εγκεφαλικής βλάβης στην οποία κάθε εγκεφαλική δραστηριότητα έχει σταματήσει οριστικά. Συνήθως υποδηλώνεται από την απουσία καρδιακού παλμού, την απουσία αυθόρμητης αναπνοής και την απουσία όλων των αντανακλαστικών του εγκεφαλικού στελέχους. Εάν ένα άτομο δηλωθεί εγκεφαλικά νεκρό, είναι νομικά νεκρό και μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο δωρεάς οργάνων.

Συμπερασματικά, όταν ένα άτομο είναι κλινικά νεκρό για λίγα λεπτά, είναι μια κρίσιμη περίοδος κατά την οποία η γρήγορη δράση και η ιατρική παρέμβαση μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Η χρήση ΚΑΡΠΑ, απινιδωτή και προηγμένες ιατρικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν να κρατηθεί το άτομο ζωντανό μέχρι να ανακάμψουν η καρδιά και η αναπνοή του. Ωστόσο, εάν το άτομο δηλωθεί εγκεφαλικά νεκρό, είναι νομικά νεκρό και μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο δωρεάς οργάνων.

Είναι σημαντικό να είστε εκπαιδευμένοι στη χρήση ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή και να έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτές τις σωτήριες συσκευές.

Exit mobile version