Νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης: Γιατρός κλείδωσε στο γραφείο του γυναίκα συγγραφέα

γιατρός

«Τον απείλησα ότι αν δεν ξεκλειδώσει θα τα κάνω λαμπόγυαλο» λέει η εκδότρια Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, μέρες μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης Μπεκατώρου, αλλά και της υπόθεσης της 11χρονης ιστιοπλόου που φέρεται να αποπλανήθηκε από τον 28χρονο προπονητή της, ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ και θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Η νέα αυτή καταγγελία που φέρνει στο φως το protothema.gr αφορά το «Νησί των Ιπποτών», το οποίο τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο, εξαιτίας και της υπόθεσης του περιβόητου γυναικολόγου ο οποίος καταγγέλθηκε από 20 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση, με αποτέλεσμα να ασκηθούν διώξεις εναντίον του από τον εισαγγελέα.

Μάλιστα, η νέα καταγγελία αφορά σε συνάδελφο του γυναικολόγου. Συγκεκριμένα σε γνωστό γιατρό του νησιού, ο οποίος κατά την διάρκεια της εξέτασης είχε την… κακιά συνήθεια να κλειδώνει το γραφείο του. Ο εν λόγω γιατρός φέρεται να παρενόχλησε την Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά, εκδότρια του διαδικτυακού περιοδικού iPorta.gr και συγγραφέα της νουβέλας «Εξομολόγηση σε Δέκα Πράξεις».

Η ίδια εξομολογείται στο protothema.gr την περιπέτειά της στο γραφείο του γιατρού, όταν είχε επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για κάποιες προληπτικές εξετάσεις.

«Έκανα εξέταση προληπτικού ελέγχου από γιατρό χειρουργό, τον οποίο εμπιστεύομαι τόσο ως επιστήμονα και γνωρίζω το ποιον του και ως ανθρώπου. Έντιμος και με ήθος. Ολοκληρώνοντας την εξέτασή μου, έφυγα από τον χώρο εξέτασης του χειρουργού. Στον διάδρομο συνάντησα τυχαία τον εν λόγω γιατρό τον οποίο είχα γνωρίσει σε φιλικό σπίτι. Ζήτησε να μάθει τον λόγο που βρέθηκα στο νοσοκομείο, του εξήγησα και μου πρότεινε, με ύφος που δεν επιδεχόταν αντίρρησης, να με δει και εκείνος για να έχω μια δεύτερη γνώμη, εξήγησα ότι ήταν προληπτικός έλεγχος, επέμενε και δέχτηκα».

Όμως, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο γιατρός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κας Δαβιλά, φάνηκε πως είχε άλλες προθέσεις.

«Μπαίνοντας στο γραφείο του, κλείδωσε την πόρτα και έβαλε το κλειδί στην ιατρική ενδυμασία του. Τον ρώτησα γιατί κλείδωσε και μου απάντησε ότι δεν ήθελε να τον ενοχλήσουν. Επέμενα ρωτώντας με ποιον τρόπο μπορεί να ενοχλήσει μια απλή ιατρική εξέταση» λέει η εκδότρια και συγγραφέας, για να προσθέσει: «Απάντησε ότι είμαι παράξενη. Του ζήτησα να ξεκλειδώσει την πόρτα και εκείνος με αποκάλεσε κομπλεξική. Τον απείλησα ότι αν δεν ξεκλειδώσει θα του κάνω λαμπόγυαλο το γραφείο, μαζί και το κεφάλι του και έτσι ξεκλείδωσε την πόρτα λέγοντας με εκνευρισμό “φύγε”. Κι έφυγα».

Η κα Δαβιλά εξηγεί ότι αντιμετώπισε με δυναμισμό το περιστατικό διότι είχε και την ηλικία αλλά και το σθένος και την αποφασιστικότητα να αντιδράσει, κάτι που δεν είχαν τα θύματα στην υπόθεση του γυναικολόγου.

«Δεν είχα να φοβηθώ κάτι ή κάποιον, δεν είχα καμιά εξάρτηση συναισθηματική, οικονομική, επαγγελματική ή κοινωνική, που ίσως αν ήμουν νεαρότερη ή άπειρη κοινωνικά να δρούσαν ανασταλτικά»

συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι «λόγω αυξημένης παρατηρητικότητας των κινήσεων του, ίσως και λόγω ενστίκτου, είδα την αστραπιαία κίνηση κλειδώματος και αφαίρεσης του κλειδιού από την πόρτα του γραφείου του. Αν ξεκινούσε η εξέταση προφανώς θα προσπαθούσε να δράσει πιο επεμβατικά. Και η θέση μου θα ήταν δυσκολότερη».

Στο ερώτημα αν έχει ακούσει κι άλλα παρόμοια περιστατικά με πρωταγωνιστή τον συγκεκριμένο γιατρό, απαντά: 

«Συζητώντας το πριν από λίγα χρόνια με ανθρώπους τους κλάδου του – ιατρικών και παραϊατρικών επαγγελμάτων δηλαδή – δεν προκάλεσε εντύπωση η συμπεριφορά του. Πρόκειται για έναν πολύ γνωστό γιατρό στο νησί “με πολιτικές πλάτες”. Οφείλω, ωστόσο, να ομολογήσω ότι στον κλάδο του και στην πτέρυγά του, αλλά και σ’ ολόκληρο το νοσοκομείο Ρόδου, υπήρχαν και υπάρχουν εξαιρετικοί επιστήμονες, με ήθος, αξιοπρέπεια, ακούραστη εργατικότητα και προσφορά ανιδιοτελή που είναι κυριολεκτικά σωσίβια σωτηρίας για το Νοσοκομείο της Ρόδου και τους ασθενείς του. Ο συγκεκριμένος, που δεν επιθυμώ να αναφέρω το όνομά του, είναι ντροπή όχι μόνο για το ακριτικό Γ.Ν. Ρόδου, αλλά και για ολόκληρη την ιατρική κοινότητα και έπρεπε να τον καταγγείλουν οι συνάδελφοί του. Αλλά, έχει πλάτες πολιτικές. Εξ ου και η επικράτησή του».

Η ίδια εξηγεί το λόγο για τον οποίο δεν κατήγγειλε το περιστατικό την χρονική στιγμή που συνέβη, πριν από μερικά χρόνια, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Όμως – και το λέω με μεγάλη αίσθηση ντροπής – δεν μπήκα στην σκέψη να το δημοσιοποιήσω τότε γιατί δεν ζύγισα σωστά τις συνέπειες που θα είχε παρόμοιο γεγονός σε άλλη γυναίκα. Από την άλλη, στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη λειτουργεί αργά και όχι πάντα δίκαια. Θυμηθείτε τις αισχρότητες που ειπώθηκαν για την Ελένη Τοπαλούδη και διέρρευσαν από τη Ρόδο. Ένα κορίτσι αφελές, από αξιοπρεπέστατην οικογένεια, πετάχτηκε μισοζώντανη, βιασμένη και βασανισμένη στη θάλασσα και δεν σεβάστηκαν ορισμένοι ούτε αυτό: αμαύρωσαν την μνήμη της» καταλήγει.

Exit mobile version