Νέα γυναικοκτονία: Στραγγάλισε την έγκυο σύζυγο του – Προσπάθησε να το κάνει να φαίνεται με αυτοκτονία

γυναικοκτονία

Φρίκη: Στραγγάλισε την έγκυο σύζυγο του και στο δίπλα δωμάτιο ήταν τα παιδιά τους – Ήθελε να μοιάζει με αυτοκτονία

Ένα φρικτό έγκλημα συγκλονίζει την κοινή γνώμη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς ένας άνδρας στο Χιούστον κατηγορείται ότι στραγγάλισε την έγκυο σύζυγό του, ενώ τα δύο τους παιδιά βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο. Στη συνέχεια, προσπάθησε να παρουσιάσει το έγκλημα ως αυτοκτονία, γεγονός που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό.

Το σχέδιο για να φαίνεται σαν αυτοκτονία

Ο Lee Gilley, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, Christa, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές, ισχυριζόμενος ότι εκείνη αυτοκτόνησε. Το ζευγάρι, μετά από έναν έντονο καβγά το βράδυ της Δευτέρας, έβαλε τα παιδιά τους για ύπνο και στη συνέχεια ο Gilley επιτέθηκε στη σύζυγό του. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ξάπλωσε πάνω της, πίεσε το στήθος της με τα πόδια του και στη συνέχεια τη στραγγάλισε με τα χέρια του.

Μερικές ώρες αργότερα, τηλεφώνησε στην αστυνομία ισχυριζόμενος ότι ξύπνησε και βρήκε τη σύζυγό του νεκρή. Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η Christa, η οποία ήταν έγκυος εννέα εβδομάδων, πήρε υπερβολική δόση ναρκωτικών για να τερματίσει τη ζωή της.

Η διάψευση των ισχυρισμών του από τους γιατρούς

Η Christa μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ωστόσο, οι γιατροί ανέφεραν σημάδια τραύματος στο πρόσωπο της άτυχης γυναίκας, κάτι που δεν ταίριαζε με την εκδοχή της αυτοκτονίας που έδωσε ο σύζυγός της. Επιπλέον, τόσο ο ιατροδικαστής όσο και ένας γιατρός στο νοσοκομείο κατέγραψαν τραύματα που ήταν συνεπή με στραγγαλισμό.

Η έκθεση του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικών Επιστημών της κομητείας Harris επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της Christa οφειλόταν σε στραγγαλισμό και ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες της αστυνομίας.

Αντιφάσεις και σύλληψη

Ο Gilley, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του, υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του, καθώς ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του δεν είχε ποτέ δείξει σημάδια αυτοκτονικών τάσεων και δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ ναρκωτικά στο παρελθόν. Παρά τις προσπάθειές του να συγκαλύψει το έγκλημα, οι αρχές τον συνέλαβαν βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, ενώ ο ίδιος αρνείται μέχρι στιγμής να ομολογήσει.

Ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν τον σύζυγο ως τον δράστη του εγκλήματος και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για αυτοκτονία ή για εμπλοκή άλλου ατόμου.

Η τύχη των παιδιών και η δήλωση της οικογένειας της Christa

Μετά τη δολοφονία της Christa, η επιμέλεια των δύο παιδιών τους ανατέθηκε σε συγγενείς της άτυχης γυναίκας. Ο Gilley αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και η δίκη του αναμένεται με ενδιαφέρον από το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης.

Η οικογένεια της Christa, σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε: «Η Christa ήταν μια εξαιρετική μητέρα, γεμάτη αγάπη, και ανυπομονούσε να καλωσορίσει το τρίτο της παιδί. Τη χάσαμε άδικα και πολύ νωρίς».

Exit mobile version