Αυτή είναι η εισαγγελέας στη δίκη για το βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που συγκλόνισε με τα λόγια της και αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της απόφασης ενοχής για τον Ροδίτη και τον Αλβανό κατηγορούμενο.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή ‘Τεντιμπόηδες’ με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, εξέφρασε την αντίδραση του στα όσα δήλωσε για τους δικηγόρους κατά την αγόρευση της η Εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
«Έχουν ειπωθεί πράγματα για τους δικηγόρους γενικά. Ότι από την ώρα που μπαίνουν οι δικηγόροι στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, ότι φτιάχνουν σενάρια για να συσκοτίσουν την αλήθεια, ότι δεν είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Είναι σαν να λέει η κυρία Εισαγγελέας ότι κάθε φορά ένας δικηγόρος που αναλαμβάνει έναν κατηγορούμενο πρέπει να βγαίνει να λέει ότι είναι ένοχος, εάν δεν το λέει αυτό δεν λειτουργεί υπέρ της αληθείας… Κάθε φορά που ο δικηγόρος ασκεί τον θεσμικό του ρόλο για να υπερασπίσει τον κατηγορούμενο και να πει ότι μπορεί να πει για τον εντολέα του αυτό συσκοτίζει την υπόθεση και λέει ψέματα πάντα.
Αυτή είναι η γενική γραμμή που πρέπει να δεχτεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο νομικός κόσμος της χώρας;… Ο Εισαγγελέας έχει έναν ρόλο, να στηρίξει την κατηγορία. Ο δικηγόρος υπεράσπισης έχει έναν ρόλο, να υποστηρίξει τον εντολέα του. Δεν μπορεί να λέει συλλήβδην κάποιος ότι οποτεδήποτε ο δικηγόρος μπαίνει στην υπόθεση λέει ψέματα και κάνει παραπλανήσεις. Η ένστασή μας είναι για τη στοχοποίηση του δικηγορικού σώματος.
Δεν μπορώ να αφήσω να πέσει στο κενό ότι έρχεται μία Εισαγγελέας από την έδρα και λέει συνολικά ότι οι δικηγόροι πάντα λένε ψέματα και συσκοτίζουν την αλήθεια. Αυτό είναι απαράδεκτο… Δεν μπορεί να λέει ο κάθε Εισαγγελέας για τους δικηγόρους συλλήβδην αυτά τα πράγματα. Πρέπει να ανακαλέσει τη δήλωση της σήμερα. Αν είχε κάτι με τους συγκεκριμένους συνηγόρους μπορούσε να ζητήσει από το δικαστήριο να επιβάλει μέτρα τάξης, να ζητήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις, να ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο των συγκεκριμένων δικηγόρων εάν διαπίστωνε ότι είχαν κάνει κάτι παράτυπο, παράνομο, αντισυμβατικό. Θα μπορούσε να στείλει σε εμάς μία αναφορά για να ελέγξουμε πειθαρχικά, θα μπορούσε να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους».
Η τοποθέτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
patkiout.gr