Μνημόσυνο Φώφης Γεννηματά: Τρία χρόνια από τον θάνατό της – Με λευκά τριαντάφυλλα η κόρη της δίπλα στον Ανδρέα Τσούνη

Γεννηματά

Τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Μνημόσυνο στη μνήμη της με την οικογένειά της και στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Στις 20 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, της σημαντικής πολιτικής προσωπικότητας που έφυγε από τη ζωή έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Στη μνήμη της, τελέστηκε μνημόσυνο την Κυριακή, όπου συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνεργάτες συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Η παρουσία της οικογένειας και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Στο μνημόσυνο έδωσαν το «παρών» ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, και η κόρη τους, η οποία κρατούσε λευκά τριαντάφυλλα, σύμβολο της μνήμης και της τιμής προς τη μητέρα της. Μαζί τους βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του κόμματος, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Η τελετή έλαβε χώρα στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, όπου συγκεντρώθηκαν νυν και πρώην πολιτικοί, καθώς και φίλοι της Γεννηματά, για να τιμήσουν τη ζωή και το έργο της.

Η τελετή και οι προσωπικότητες που παρευρέθηκαν

Η τελετή μνημοσύνου ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι, με αρκετά γνωστά πρόσωπα να βρίσκονται εκεί. Ανάμεσά τους ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Χάρης Δούκας, ο Κώστας Σκανδαλίδης και άλλοι σημαντικοί πολιτικοί από το ΠΑΣΟΚ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Κώστας Γείτονας και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Επίσης, παρευρέθηκαν οι Παύλος Χρηστίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιλένα Αποστολάκη, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, και Δημήτρης Μάντζος.






Η διαρκής μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια δυναμική πολιτικός που συνέβαλε σημαντικά στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Το έργο της και η στάση της απέναντι στις προκλήσεις της ζωής της, ειδικά κατά τη διάρκεια της προσωπικής της μάχης με τον καρκίνο, έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στη μνήμη τόσο των συγγενών της όσο και των συνεργατών της. Ο θάνατός της τον Οκτώβριο του 2021 συγκλόνισε την πολιτική σκηνή της χώρας και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο η ίδια ηγήθηκε σε δύσκολες εποχές.

Δείτε φωτογραφίες και video:

Με κάθε τέτοια εκδήλωση μνήμης, διαφαίνεται η επιρροή που είχε στη ζωή των ανθρώπων γύρω της, ενώ παράλληλα διατηρείται η κληρονομιά της στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Exit mobile version