Μητέρα Κατσίφα: «Το παιδί μου δεν πείραξε κανέναν, τη σημαία ήθελε να σηκώσει»

Κατσίφα

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα συνεχίζει να εκφράζει δημόσια τον πόνο της για την απώλεια του γιου της, έναν άνθρωπο που, όπως λέει, αγωνιζόταν για τις αξίες της πατρίδας και της θρησκείας. Με δάκρυα στα μάτια, μιλά για το «άδικο» που πιστεύει ότι συνέβη, καθώς ο Κωνσταντίνος έχασε τη ζωή του διεκδικώντας την ελευθερία και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.

Η κ. Κατσίφα, μιλώντας πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αδράνεια του πολιτικού συστήματος, ζητώντας επιτέλους μια επίσημη αντίδραση για τον χαμό του γιου της.

“Ο Κωνσταντίνος πάλευε για την πατρίδα και τη σημαία”

Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, η μητέρα του Κωνσταντίνου τονίζει την αφοσίωση του παιδιού της στα ιδανικά του ελληνικού έθνους και της Βόρειας Ηπείρου. «Το παιδί μου δεν έβλαψε κανέναν. Ήθελε απλά να σηκώσει τη σημαία και να δείξει ότι υπάρχει ελληνική φωνή εκεί. Όμως, το πλήρωσε ακριβά» αναφέρει. Στη δήλωσή της, αποδίδει ευθύνες για τη σιωπή της πολιτείας, λέγοντας: «Αναρωτιέμαι γιατί δεν μιλούν. Πού είναι οι πολιτικοί μας; Περιμένω από τον κύριο Μητσοτάκη να κάνει το σωστό, να μας στηρίξει».

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ιωάννης και Βασιλική

“Ο Κωνσταντίνος είναι σύμβολο για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου”

Η Βασιλική Κατσίφα αναφέρεται με περηφάνια στον γιο της, τον οποίο θεωρεί πλέον ένα «αστέρι» που φωτίζει όλους τους Έλληνες. «Γιατί να τον σκοτώσουν; Το παιδί μου δεν είχε βλάψει κανέναν. Θέλω να δώσουν απαντήσεις. Ας βγάλουν στη δημοσιότητα τις εικόνες από τις κάμερες που είχαν μαζί τους, για να μάθουμε την αλήθεια», λέει με αγανάκτηση. Με αυτή τη δήλωση, εκφράζει την αίσθηση της αδικίας και την ανάγκη για αποκάλυψη όσων πραγματικά συνέβησαν. «Όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί» συμπληρώνει, ενώ επισημαίνει πως ο Κωνσταντίνος είναι για την ίδια και τους υποστηρικτές του ένα σύμβολο αντίστασης και περηφάνειας.

“Το παιδί μου βοήθησε όλους, ήταν άξιος και καλόκαρδος”

Η μητέρα του Κωνσταντίνου περιγράφει τον γιο της ως έναν άνθρωπο που βοηθούσε απλόχερα το χωριό του, χωρίς να ζητά καμία ανταμοιβή. «Το παιδί μου αγαπούσε τη θρησκεία και τη ζωή στο χωριό. Δεν έβλαψε κανέναν. Με τα χρυσά του χέρια βοηθούσε χωρίς να πάρει δεκάρα», αναφέρει, τονίζοντας το πόσο σημαντική ήταν για εκείνον η προσφορά στους γύρω του. Αυτή η πλευρά του Κωνσταντίνου αποκαλύπτει την ανθρωπιά και την αφοσίωση στις αρχές της Ορθόδοξης πίστης και της πατρίδας του.

Η στήριξη από τις μανάδες όλου του κόσμου

Η κ. Κατσίφα καταλήγει μιλώντας για την αλληλεγγύη που δέχεται από μητέρες ανά τον κόσμο. «Χιλιάδες μανάδες από την Ελλάδα, αλλά και από την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά και τη Γερμανία με στηρίζουν. Όλοι αναγνωρίζουν τη θυσία του λεβέντη μου» αναφέρει, συγκινημένη για την αλληλεγγύη που λαμβάνει από διαφορετικές γωνιές του κόσμου.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια Κατσίφα αντιμετωπίζει έναν συνεχή ψυχολογικό πόλεμο προκειμένου να εγκαταλείψουν το χωριό τους, καθώς η Εισαγγελία Αργυροκάστρου τους εγκαλεί διαρκώς εξαιτίας της κίνησής τους να χτίσουν ένα μικρό εκκλησάκι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο γιος τους. Όπως καταγγέλλουν τα drones πετούν διαρκώς πάνω από τα κεφάλια τους και καταγράφουν το σπίτι τους

«Το παιδί μου έχασε τη ζωή του γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να σηκώνει τη σημαία της Ελλάδας στον τόπο του. Θέλω να λάμψει η αλήθεια. “Αυτοκτόνησαν” το παιδί μου γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν πειστικά γιατί τον σκότωσαν. Ο αγώνας μας συνεχίζεται» λέει η μητέρα του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου.






Exit mobile version