Μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο – Στο νοσοκομείο 14 άτομα, το ένα διασωληνώθηκε

Μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα, με 14 άτομα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα σε κρίσιμη κατάσταση. Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο Λιμνοχώρι Φλώρινας και ενεργοποίησε τις τοπικές αρχές σε μια άμεση προσπάθεια για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Το χρονικό της μαζικής δηλητηρίασης

Το συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής (27.10.2024), όταν σε νέο ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι 14 επισκέπτες παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα και κατέρρευσαν. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ, ένα άτομο σε κρίσιμη κατάσταση διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης για εντατική θεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με ηπιότερα συμπτώματα στο νοσοκομείο της Φλώρινας και σε άλλα κοντινά νοσοκομεία.

Νεότερα για την κατάσταση των νοσηλευόμενων

Πρόκειται για έναν άνδρα 48χρονο που, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με το kozan.gr, oι υπόλοιποι παρουσιάζουν πιο ελαφρά συμπτώματα. Οχτώ άτομα νοσηλεύονται στη Φλώρινα και 5 στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Η αιτία της δηλητηρίασης και οι πρώτες εκτιμήσεις

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο της περιοχής που λειτουργούσε μόλις ένα μήνα. Για την υπόθεση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του, η επιχείρηση έκλεισε και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η δηλητηρίαση προκλήθηκε από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου. Η πηγή της διαρροής δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πλήρως, ωστόσο, θεωρείται πως το σύστημα θέρμανσης παρουσίασε πρόβλημα, επιτρέποντας στο τοξικό αέριο να διαχυθεί στους χώρους όπου διέμεναν οι επισκέπτες.

Σύλληψη του ιδιοκτήτη και έρευνες από τις αρχές

Μετά το περιστατικό, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου για περαιτέρω έρευνα και πιθανή αμέλεια στη συντήρηση του εξοπλισμού θέρμανσης. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ευθυνών που σχετίζονται με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και της υγείας των πελατών.






Εκκένωση του κτηρίου και η επέμβαση των αρχών

Η επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας υπήρξε καθοριστική. Τα σώματα ασφαλείας εκκένωσαν το κτήριο και διευκόλυναν τη μεταφορά των ατόμων που χρήζονταν άμεσης ιατρικής βοήθειας. «Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο άτομα, ο ένας εξ αυτών μάλιστα έχει ήδη διασωληνωθεί», αναφέρει το τοπικό kozan.gr.

Η υπόθεση αυτή έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την ασφάλεια στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία της διαρροής.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, kozanimedia.gr, kozan.gr

Exit mobile version