Ματίνα Παγώνη: «Από την αρχή έπρεπε να έχουν δοθεί γαλότσες, γάντια και μάσκες σε όλους τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών»

παγώνη

Για τον κίνδυνο εξάπλωσης επιδημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel και για τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα έπρεπε να είχε δοθεί στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών από την πρώτη στιγμή μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είναι μία τραγωδία εκεί πάνω»

«Ο κόσμος δεν μπορεί να μας δει από τις τηλεοράσεις, δεν ασχολείται με αυτό, ασχολείται με το να σώσει ό,τι μπορεί από τα υπάρχοντά του. Πρέπει να έχουμε εμφιαλωμένο νερό, δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα, το οποίο θα χρησιμοποιούμε για τα πάντα, άρα οι άνθρωποι πρέπει να εφοδιαστούν με εμφιαλωμένο νερό από την πρώτη μέρα, και το δεύτερο είναι ότι πρέπει να θάφτουν τα ζώα» είπε αρχικά, μιλώντας στο MEGA.

«Όλα αυτά τα νερά που είναι τόσες μέρες εκεί, εκτός από τα νεκρά ζώα, έχουν παθογόνους μικροοργανισμούς, χημικές ουσίες και απόβλητα από τις κτηνοτροφικές μονάδες. Είναι όλα εκεί μέσα. Αυτό το νερό δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς μπήκε ο Στρατός, τα ζώα έπρεπε να μαζευτούν αμέσως. Έπρεπε να έχουν δοθεί γαλότσες, γάντια και μάσκες σε όλον τον κόσμο. Έπρεπε να βγουν δύο ομάδες, εκείνη που θα έπαιρνε τον κόσμο και η δεύτερη ομάδα να προλάβαινε αυτό που συνέβη. Έτσι έπρεπε να ενεργοποιηθεί η δημόσια υγεία» ανέφερε, τονίζοντας ότι «αυτή την στιγμή δεν έχουμε πανδημία».

Ποιες αρρώστιες μπορεί να αναπτυχθούν

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, οι ασθένειες που μπορεί να αναπτυχθούν στις πλημμυρισμένες περιοχές είναι «γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδα Α, λεπτοσπείρωση. Αρχίζουν να δυσκολεύουν τα πράγματα. Τα νοσοκομεία δεν γνωρίζω αν είναι έτοιμα αλλά μέχρι στιγμής έχουν ανταπεξέλθει άψογα».

Για τους φοιτητές και για το θέμα των εξετάσεων η ΄Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι «επειδή δεν είναι κάτι που επείγει, να δώσουν μία παράταση σε αυτά τα παιδιά να ηρεμήσουν κιόλας. Εν είναι μόνο το νερό και τα ζώα, πρέπει να τους στηρίξουμε ψυχολογικά, δεν είμαστε όλοι τόσο δυνατοί, κάποιοι χρειάζονται υποστήριξη».

Exit mobile version