Ο πατέρας της νεαρής φοιτήτριας, που εισήχθη στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και κατέληξε έπειτα από εννέα μέρες, μιλά στο Live News και ραγίζει καρδιές.
Θλίψη και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 20χρονης φοιτήτριας, που μπήκε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας, νοσηλεύτηκε για εννέα ημέρες και άφησε την τελευταία της πνοή μετά από ανακοπή καρδιάς.
Οι γονείς της είναι απαρηγόρητοι και ζητούν απαντήσεις για τον χαμό της κόρης τους. Πώς μπορεί μία αμυγδαλίτιδα να σταθεί ικανή για να χάσει τη ζωή της η 20χρονη;
«Έχουμε αναγνωρίσει την οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα για την οποία και εισήχθη στο νοσοκομείο. Η οποία φαίνεται ότι ουσιαστικά προκάλεσε μία συστηματική κατάρρευση σχεδόν όλων των οργανικών συστημάτων με αποτέλεσμα τον θάνατο της νεαρής», δήλωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.
Η οικογένεια της νεαρής από τη Χίο όρισε τεχνικό σύμβουλο και αναμένει να δει τι στοιχεία θα προκύψουν από τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.
«Έπαθε ανακοπή καρδιάς και επί 45 λεπτά έγιναν τεράστιες προσπάθειες από την πλευρά των γιατρών της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων με ΚΑΡΠΑ, αναζωογόνηση, με διασωλήνωση, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει στη ζωή», ανέφερε ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης.
Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον χαμό της 20χρονης θα δώσουν οι τοξικολογικές και ιστο-παθολογικές εξετάσεις
«Θα πρέπει να μελετηθούν τα αποτελέσματα της νεκροτομής στα εργαστηριακά, να έχουμε αποτελέσματα από ιστοπαθολογικές, τοξικολογικές και φυσικά να δούμε και την κλινική πορεία της ασθενούς για να δούμε αν έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν», συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.
Επί εννέα ημέρες η 20χρονη έμεινε μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας. Υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση.
Οι γιατροί, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας, τους είχαν δώσει την εικόνα μίας ιογενής πάθησης, που θα έκανε τον κύκλο της.
«Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό. Μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό», δήλωσε ο πατέρας της φοιτήτριας.
Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον αναπάντεχο χαμό της αναμένεται να δώσουν οι τοξικολογικές και ιστο-παθολογικές εξετάσεις εντός εξαμήνου, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα.
«Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους»
Ο Μανώλης Μερέος, μιλώντας στο Live News, αναρωτήθηκε τι ήταν που πήγε τόσο στραβά με το παιδί του.
«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα από το νοσοκομείο. Γι’ αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;», είπε συντετριμμένος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς τους κόρης του, αλλά δεν ήταν πολύ εύκολη αυτή. Μάλιστα, ο κ. Μερέος αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή τους είχαν χαρακτηρίσει ενοχλητικούς, γιατί καλούσαν τακτικά στο νοσοκομείο.
«Το παιδί μου ήταν υγιέστατο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί ποτέ. Ήταν ένα κορίτσι που «έσκαγε» από υγεία», ξεκαθάρισε.
Και σημείωσε ότι, ο πρώτος ιατροδικαστής διέγνωσε ότι η 20χρονη φοιτήτρια «έφυγε» από την αμυγδαλίτιδα, αλλά τόνισε ότι θα πάρει χρόνο ώστε να μάθουν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου της κόρης τους.
«Να τρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους όταν δεν είναι καλά, γιατί εμένα με ξεγέλεσαν», ανέφερε ο κ. Μερέος στη συνέχεια με τρεμάμενη φωνή.
Και κατέληξε: «Να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά. Να τρέχουν κοντά τους, γιατί εμένα με ξεγέλασαν και μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου, αυτό έχω καταλάβει από όλη αυτή την τραγωδία».