Μάρκος Σεφερλής: «Η σάτιρα δεν έχει όρια, η δημοσιογραφία έχει;»

Ο Μάρκος Σεφερλής εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τα όρια της σάτιρας και της δημοσιογραφίας, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο γνωστός κωμικός, μιλώντας σε αυτό το βίντεο, δήλωσε: «Ακούω συνέχεια σε όλες τις πρωινές εκπομπές την ίδια ερώτηση ”Η σατίρα έχει όρια;”. Όχι, η σάτιρα δεν έχει όρια». Εξήγησε πως η σάτιρα δεν υπόκειται σε πρόστιμα ή πειθαρχικά μέτρα, κάτι που αντιθέτως ισχύει για τη δημοσιογραφία, ειδικά όταν αυτή ασκείται με λάθη. Ο Σεφερλής προχώρησε στη σκέψη ότι ίσως οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ρωτούν «Η δημοσιογραφία έχει όρια;», αντί να επικεντρώνονται στη σάτιρα. Το σχόλιό του συνοδεύτηκε από τη λεζάντα «Ήρεμα ρωτάω!», προσδίδοντας έναν πιο χαλαρό τόνο στη δήλωσή του.

Οι έμμεσες αναφορές και οι σχέσεις με δημοσιογράφους

Παρόλο που ο Μάρκος Σεφερλής δεν ανέφερε συγκεκριμένα κάποιον δημοσιογράφο ή εκπομπή, πολλοί θεωρούν ότι η ανάρτηση αυτή μπορεί να σχετίζεται με την πρόσφατη υπόθεση του Γιώργου Λιάγκα και την παραπομπή του στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Η παραπομπή αφορούσε το ρεπορτάζ σχετικά με την κατοικία όπου διέμενε ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής Τζορτζ Μπάλντοκ. Επίσης, είναι γνωστό ότι οι δύο άνδρες έχουν ανταλλάξει αρκετά αιχμηρά σχόλια τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και μέσω της εκπομπής «Πρωινό», κάτι που έχει δημιουργήσει ένταση στη σχέση τους.

Η ένταση μεταξύ Σεφερλή και Λιάγκα

Το τελευταίο διάστημα, οι δημόσιες τοποθετήσεις του Μάρκου Σεφερλή και του Γιώργου Λιάγκα έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης, με τα σχόλιά τους να είναι συχνά αιχμηρά και να προκαλούν συζητήσεις. Το βίντεο του Σεφερλή μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος αυτής της συνεχιζόμενης διαμάχης, αν και ο ίδιος δεν αναφέρθηκε άμεσα στον Λιάγκα. Ωστόσο, η σύγκριση που έκανε ανάμεσα στη σάτιρα και τη δημοσιογραφία, και η αναφορά του στα πειθαρχικά ζητήματα της τελευταίας, ενδέχεται να ήταν μια έμμεση τοποθέτηση σχετικά με την πρόσφατη κριτική που δέχθηκε ο Λιάγκας.

Exit mobile version