Μαρία Μπακοδήμου: «Δεν έχω συνέλθει ακόμη αλλά το έχω συνειδητοποιήσει»

Μαρία Μπακοδήμου

Η Μαρία Μπακοδήμου βρέθηκε στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ1 για να μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία σχετικά με μια πρόσφατη περιπέτεια υγείας, που την οδήγησε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και αντιμετώπισε ένα σοβαρό αλλεργικό σοκ λόγω φαρμακευτικής αγωγής, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της.

Το ξαφνικό περιστατικό που οδήγησε στη νοσηλεία

Η Μαρία Μπακοδήμου χρειάστηκε να παραμείνει στην εντατική για σχεδόν 31 ώρες, καθώς το σώμα της κατέρρευσε μετά τη χορήγηση ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια εξέτασης με μέθη. Το περιστατικό συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, και η ίδια παραδέχεται ότι χρειάστηκε χρόνος για να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να συνειδητοποιήσει πλήρως το γεγονός. Όπως εξομολογήθηκε, ο οργανισμός της υπέστη ισχυρό σοκ, αφήνοντάς την χωρίς σφυγμό για αρκετή ώρα και φέρνοντάς την σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Οι πρώτες αντιδράσεις και η διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Μαρία αποκάλυψε ότι δεν ήταν σίγουρη ποιο φάρμακο προκάλεσε την αλλεργική αντίδραση, αν και συνεργάζεται πλέον με αλλεργιολόγο για να διερευνήσει το περιστατικό. «Πήγα να κάνω μια εξέταση που έπρεπε να κάνω με μέθη. Πήρα τη μέθη και όταν μου έβαλαν το αντιβιοτικό, νομίζουμε δεν ξέρουμε, τώρα το ψάχνουμε με τον αλλεργιολόγο», αναφέρει η ίδια. Η αντίδραση υπήρξε άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να εισαχθεί άμεσα στην εντατική, όπου συνήλθε μετά από περισσότερες από 30 ώρες.

Η μετατραυματική επίδραση της εμπειρίας

Η περιγραφή της Μαρία Μπακοδήμου σκιαγραφεί μια ιδιαίτερα ψυχολογικά επιβαρυντική εμπειρία, την οποία συνέδεσε με την αίσθηση ότι «φεύγεις και έρχεσαι». Η ίδια δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το σοκ και ότι η εμπειρία την έχει φέρει αντιμέτωπη με μετατραυματικό στρες. Το περιστατικό της δημιούργησε και μια νέα αίσθηση ευγνωμοσύνης για τη ζωή και φροντίδα του εαυτού της. «Δεν έχω συνέλθει ακόμη αλλά το έχω συνειδητοποιήσει. Το αλλεργικό σοκ είναι κάτι που κάνει τον οργανισμό να καταρρεύσει. Κινδυνεύεις βέβαια σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η στιγμή του κινδύνου

Με συγκινητικά λόγια, η Μαρία περιέγραψε την έντονη αίσθηση καψίματος που είχε πριν χάσει τις αισθήσεις της, λέγοντας πως ήταν αυτό το σημάδι που της έδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Δεν ξέρω αν έχω συναίσθηση ποια στιγμή ήταν, ότι ένιωθα πως καίγομαι. Το κάψιμο είναι η ένδειξη της αλλεργίας μου», ανέφερε. Προσθέτει ότι ένιωσε μια αίσθηση ανησυχίας, καθώς συνειδητοποιούσε ότι η κατάστασή της ήταν κρίσιμη. Αν και αναγνωρίζει την ένταση του περιστατικού, προτίμησε να μην αναφέρει λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να ανησυχήσουν τα παιδιά της.

Η επιστροφή στην κανονικότητα

Σήμερα, αν και η Μαρία Μπακοδήμου επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητά της, η ψυχολογική επιβάρυνση παραμένει. Μέσα από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, αναφέρει ότι πλέον εκτιμά περισσότερο τη ζωή και τη σημασία της υγείας, ενώ δεν σταματά να ευχαριστεί τους γιατρούς και το προσωπικό που την υποστήριξαν σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Exit mobile version