Μαίρη Συνατσάκη: Η αποκάλυψη για την βάφτιση της κόρης της – «Δεν είμαστε με την θρησκεία συνδεδεμένοι! Θα κάνουμε μια…»

Μαίρη Συνατσάκη

Μαίρη Συνατσάκη: Η απόφαση για την βάφτιση της κόρης της – «Δεν συνδεόμαστε με την θρησκεία! Θα κάνουμε κάτι διαφορετικό…»

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για τις επιλογές που σκέφτεται για την κόρη της, Ολίβια, στο περιθώριο του party του Raw House την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν για το ενδεχόμενο βάφτισης, και εκείνη αποκάλυψε ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσουν θα είναι διαφορετική από την παραδοσιακή, δεδομένου ότι η ίδια και ο σύντροφός της, Ίαν Στρατής, δεν είναι δεμένοι με την θρησκεία.

Η προσωπική προσέγγιση της Μαίρης Συνατσάκη για την βάφτιση

Όπως αποκάλυψε, η Μαίρη δεν πρόκειται να επιλέξει την κλασική θρησκευτική τελετή, αλλά προγραμματίζει να κάνει μια γιορτή με θέμα την ονοματοδοσία της Ολίβιας. Εξηγεί ότι η σύνδεσή τους με την εκκλησία είναι ελάχιστη, και το βασικό τους ενδιαφέρον είναι η αναγνώριση της προσωπικής αξίας και επιλογής. «Δεν είμαστε με την θρησκεία τόσο συνδεδεμένοι. Θα κάνουμε μια ονοματοδοσία και ένα πάρτι για την ύπαρξη της. Το κομμάτι της θρησκείας θα το επιλέξει μόνη της στο μέλλον. Η πίστη μου είναι στο καλό των ανθρώπων», ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά, τονίζοντας την πεποίθησή της ότι η κόρη της θα έχει την ελευθερία να αποφασίσει για την προσωπική της πίστη αργότερα στη ζωή.

Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται να αποκτήσει δεύτερο παιδί, απάντησε: «Αυτό είναι μια ερώτηση που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, και όχι, δεν είμαι σε εκείνο το σημείο.»






Η ζωή στο σπίτι με τον Ίαν Στρατή και η ενδυνάμωση της κόρης τους

Η Μαίρη, στην περιγραφή της καθημερινότητας με τον Ίαν και την μικρή Ολίβια, τόνισε ότι ο σύντροφός της υποστηρίζει δυναμικά την ισότητα και τις φεμινιστικές της απόψεις. «Ο μπαμπάς της Ολίβιας είναι φεμινιστής, και αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα που μπορώ να δώσω στην κόρη μου. Δεν θα μπορούσα να μοιραστώ την γονεικότητα με έναν άνθρωπο που δεν συμμερίζεται τέτοιες αξίες. Οι θέσεις του είναι ουσιαστικές και βλέπει τα φύλα ως ίσα. Η Ολίβια θα δει τον μπαμπά της να πλένει τα πιάτα, και εμένα να φτιάχνω την παπουτσοθήκη με χαρά», είπε με ενθουσιασμό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στους ανθρώπους του περιβάλλοντός της, σημειώνοντας ότι οι κοντινοί τους φίλοι και συγγενείς συμμερίζονται αντίστοιχες πεποιθήσεις. Τόνισε ότι, ακόμα κι αν προκύψουν συντηρητικές απόψεις από πιο απομακρυσμένα πρόσωπα, είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις αξίες της μπροστά στην κόρη της, δίνοντας το σωστό παράδειγμα.

Ο διαχωρισμός στα παιδικά ρούχα και η σημασία της επιλογής

Συνεχίζοντας, η Μαίρη εξήγησε την εμπειρία της όταν ξεκίνησε να αγοράζει ρούχα για την κόρη της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. «Ήμουν περίπου επτά μηνών έγκυος όταν διαπίστωσα ότι τα καταστήματα διαχωρίζουν τα βρεφικά ρούχα σε κατηγορίες για αγόρια και κορίτσια. Δεν καταλαβαίνω γιατί από τη στιγμή που ένα παιδί γεννιέται πρέπει να περιορίζεται σε χρώματα ή συγκεκριμένα σχέδια. Ήθελα να έχει και φορμάκια με δεινόσαυρους και αμαξάκια, οπότε έμπαινα στην κατηγορία των αγοριών», σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της έννοιας της συναίνεσης από πολύ μικρή ηλικία για την κόρη της, τονίζοντας ότι μαθαίνει στην Ολίβια την σημασία του «όχι». «Το σώμα και η ύπαρξή της δεν είναι διαθέσιμα χωρίς τη δική της συναίνεση. Έχει ήδη μάθει να αποφασίζει αν θέλει αγκαλιές ή φιλιά. Αυτές οι αξίες είναι κάτι που θέλω να κρατήσει στη ζωή της,» πρόσθεσε με νόημα, δίνοντας έμφαση στην ελευθερία και αυτονομία της κόρης της.

Exit mobile version