Liam Payne: Οργή στο Χ με MME που δημοσίευσε το άψυχο σώμα του – «Ποτέ δεν είχατε ποιότητα…»

Liam Payne

Ο Liam Payne, πρώην μέλος των One Direction, προκαλεί θλίψη και σοκ στους θαυμαστές του παγκοσμίως, καθώς η είδηση του θανάτου του κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός έξω από ένα ξενοδοχείο στο Μπουένος Άιρες, ύστερα από πτώση από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου. Τα γεγονότα που ακολούθησαν την είδηση του τραγικού θανάτου του, έφεραν αναστάτωση στα κοινωνικά δίκτυα, με τον τρόπο κάλυψης των ειδήσεων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να γίνεται αντικείμενο έντονης κριτικής.

Αρχικά, οι αρχές που έφτασαν στο σημείο απάντησαν σε αναφορές για έναν άνδρα που φερόταν επιθετικά και ενδεχομένως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Όταν έφτασαν, ενημερώθηκαν για έναν δυνατό ήχο από την εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου, όπου τελικά ανακάλυψαν το σώμα του Payne.

Οι ιατρικές υπηρεσίες της πόλης ανέφεραν ότι ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά τα σοβαρά τραύματά του από την πτώση δεν άφηναν καμία ελπίδα για ανάνηψη. Οι ειδήσεις για τον ξαφνικό χαμό του Payne προκάλεσαν σοκ και θλίψη, ιδιαίτερα στους θαυμαστές του, οι οποίοι αμέσως αντέδρασαν στα social media.

Οι σοκαριστικές εικόνες από το δωμάτιο

Λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, εικόνες από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Payne κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες αποκάλυπταν μια κατάσταση χάους, με μια σπασμένη τηλεόραση, διάφορα αντικείμενα σκορπισμένα στον χώρο, υπολείμματα από κεριά και μια ουσία που εικάζεται πως ήταν κοκαΐνη.

Αυτές οι εικόνες προκάλεσαν περαιτέρω ανησυχία και προβληματισμό, καθώς δόθηκαν στη δημοσιότητα χωρίς σεβασμό προς την ιδιωτικότητα του Payne και της οικογένειάς του. Η κοινή γνώμη, ήδη σοκαρισμένη από τον θάνατό του, είδε τις φωτογραφίες να διαρρέουν σε ειδησεογραφικά δίκτυα και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οργή στα social media

Το TMZ, ένα από τα μέσα ενημέρωσης που φημίζονται για την αμφιλεγόμενη κάλυψη τέτοιων περιστατικών, δημοσίευσε εικόνες με το άψυχο σώμα του Liam Payne. Η πράξη αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, με τους χρήστες να καταδικάζουν την αναισθησία και την έλλειψη σεβασμού προς τον εκλιπόντα και την οικογένειά του. «Ποτέ δεν είχατε ποιότητα», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στο Χ (πρώην Twitter), εκφράζοντας την αγανάκτηση πολλών.

Η έκταση της οργής εστιάστηκε στον τρόπο με τον οποίο κάποια μέσα χειρίστηκαν την τραγική αυτή είδηση, καθώς αντί να εστιάσουν στην ουσία της υπόθεσης, δημοσίευσαν σοκαριστικό υλικό που εκμεταλλευόταν την ανθρώπινη δυστυχία. Ως αποτέλεσμα, πολλοί χρήστες του διαδικτύου ζητούν αυστηρότερη ρύθμιση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όταν πρόκειται για ευαίσθητες καταστάσεις όπως αυτή.

Exit mobile version