O Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δηλώνει πως αυτό ήταν το πιο μάγκικο που έχει κατακτήσει στην καριέρα του.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν για μια ακόμη φορά συγκλονιστικός, με τον «άρχοντα των κρίκων» να κατακτά την 3η θέση του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να γράφει ιστορία, αφού ποτέ ξανά γυμναστής δεν έχει κατακτήσει τρια συνεχόμενα Ολυμπιακά μετάλλια.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνα πρωταθλητής ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και δήλωσε πως το μετάλλιο που κατέκτησε ήταν το πιο μάγκικο της καριέρας του, προσθέτοντας ότι θέλει να φτιάξει ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα για την Ολυμπιάδα στο Λος Άντζελες.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας:
“Ήρθα ακριβώς για αυτό το πράγμα στη Γαλλία. Έχω δουλέψει πάρα πολύ αυτά τα χρόνια μετά το Τόκιο. Μεσολάβησαν τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο, ένα χειρουργείο και πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Δεν είμαι πλέον 20, αλλά 33, έχω υποχρεώσεις και αυτό με κάνει παραπάνω χαρούμενο.
Ήρθαμε στοχεύοντας σε ένα μετάλλιο, όποιο και εάν είναι αυτό. Πρωταρχικός σκοπός το να βρεθώ σε ένα από τα τρία μετάλλια, καθώς δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους και αυτός ήταν ο σκοπός.
Εντόπισα κάποια λάθη στο πρόγραμμα, στις δύο κατακορύφους, ακόμη και κάποιος με γυμνό μάτι μπορούσε να το καταλάβει. Θα μπορούσε να ήταν ισοβαθμία με τον πρώτο επειδή είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Αυτό δεν συνέβη, δεν πειράζει. Είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν καλύτερο αθλητή.
Από εκεί και πέρα, αν δεν είχα την οικογένειά μου και τα παιδάκια μου, την ομάδα μου, όλη την Ελλάδα, δεν θα ήταν τόσο εφικτό. Μπορώ να σας πω μόνο ότι τεχνικά ήμουν άρτιος, αλλά σήμερα ήταν η πρώτη φορά, από τη στιγμή που πάτησα στη Γαλλία, που δεν κάνω βήμα στην προσγείωση.
Αυτό είναι μία ένδειξη για το πόσο πολύ το ήθελα. Είμαι χαρούμενος, συγκινημένος. Το απόλαυσα πάρα πολύ. Χαίρομαι που τελειώνει με ένα μετάλλιο.
Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για τον Σαμίρ το Γάλλο, ο οποίος είναι φίλος μου. Στη πρώτη Ολυμπιάδα έσπασε το πόδι του, στη δεύτερη βγήκε τέταρτος και στη τρίτη πάλι το ίδιο. Θα μπορούσα να είμαι εγώ σε αυτή τη θέση. Όλες οι θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τιμητικές όπως και η συμμετοχή, ιδιαίτερα σε έναν τελικό.
Οι θέσεις κρίθηκαν από την ψυχραιμία και την ετοιμότητα των αθλητών εκείνη τη στιγμή. Ο Σαμίρ έκανε εξαιρετική δουλειά σήμερα. Θα μπορούσε να είναι αυτός τρίτος.
Τέλος, ο ίδιος απάντησε σχετικά για το εάν έχει ως στόχο τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
“Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα καλό διάλλειμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος που είδατε, είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός. Εγώ είμαι 33 ετών. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Μειώνονται δύο ασκήσεις και νομίζω ότι κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο”.
Τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας! Έγραψε ιστορία στο Παρίσι κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα του και ανέβηκε στο βάθρο σε τρίτους συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Είναι ο άρχοντας των κρίκων. Ένας θρύλος της ενόργανης γυμναστικής.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των κρίκων και ανέβηκε για τρίτη σερί φορά στο βάθρο, μετά την πρώτη θέση στο Ρίο και την τρίτη θέση στο Τόκιο.
Έναν αιώνα μετά την οριστική ένταξή τους στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, στους προηγούμενους Αγώνες του Παρισιού το 1924, οι κρίκοι ήταν το μοναδικό από τα έξι όργανα της ενόργανης ανδρών στο οποίο δεν είχε υπάρξει ποτέ αθλητής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στην συλλογή του. Πλέον υπάρχει και δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Λευτέρης Πετρούνια.
Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, προσθέτοντας ακόμα ένα στη συλλογή του μετά το χρυσό στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και βαθμολογήθηκε με 15.100 βαθμούς. Πρώτος ήταν ο Κινέζος Γιανγκ Λιου με 15.300 και δεύτερος ο επίσης Κινέζος Τζινγκιουάν Ζόου με 15.233 βαθμούς.
Τέταρτος ήταν ο Γάλλος Αμίρ Αΐτ Σαΐντ, ο οποίος απείλησε τον Πετρούνια, αλλά βαθμολογήθηκε με 15.000. Οι υπόλοιποι τέσσερις αθλητές δεν ήταν ανταγωνιστικοί, καθώς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους 15.000 βαθμούς.
Η τελική βαθμολογία:
Γιανγκ Λιού – 15.300 βαθμούς
Τζινγκιουάν Ζόου – 15.233 βαθμούς
Λευτέρης Πετρούνιας – 15.100 βαθμούς
Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ – 15.000 βαθμούς
Άντεμ Ασίλ – 14.966 βαθμούς
Βαχάγκν Νταβντιάν – 14.883 βαθμούς
Χάρι Χέπγουερθ – 14.800 βαθμούς
Γκλεν Κόιλε – 13.833 βαθμούς
Ο Λευτέρης Πετρούνιας χάρισε το πέμπτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, μετά το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, το χάλκινο του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και τα χάλκινα μετάλλια των Γκαϊδατζή-Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου- Κοντού στην κωπηλασία.