Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Βίντεο με τα ασθενοφόρα να φτάνουν στο κλαμπ για τους μεθυσμένους μαθητές – Παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων

Λεωφόρος Βουλιαγμένης

Το Σάββατο βράδυ (26.10.2024), μία ομάδα ανηλίκων οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει διερεύνηση του περιστατικού. Οι συνθήκες και οι αντιδράσεις γύρω από το συμβάν φέρνουν στο προσκήνιο σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την εφαρμογή της νομοθεσίας για την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους.

Ανησυχητικές σκηνές έξω από το κλαμπ

Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ όταν έφτασαν αναφορές για ανήλικους σε κρίσιμη κατάσταση λόγω αλκοόλ έξω από το κλαμπ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο στον δρόμο, ενώ οι διασώστες ανέλαβαν να παραλάβουν παιδιά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μεταφέροντάς τα στα κοντινά νοσοκομεία. Ορισμένα από τα παιδιά αυτά παραλήφθηκαν από τους γονείς τους.

Το γεγονός έχει καταγραφεί σε βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως, καταδεικνύοντας την αλήθεια των περιστατικών και την έκταση της κινητοποίησης από τους παρευρισκόμενους και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Τα συνολικά οχτώ παιδιά που μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών.

Μαθήτρια στη ΜΕΘ μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Ανάμεσα στους ανήλικους, μία μαθήτρια παραμένει στο νοσοκομείο Παίδων, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για λίγες ώρες λόγω της κατάστασης της υγείας της. Παρόλο που η υγεία της έχει σταθεροποιηθεί, το περιστατικό αυτό τονίζει τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στους νέους.

Έρευνες από τις αρχές για παραβάσεις και ευθύνες

Η Ελληνική Αστυνομία και οι αρμόδιοι φορείς έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό, με στόχο να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί για τη διάθεση αλκοόλ σε ανήλικους. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι η χορήγηση αλκοόλ στο κλαμπ της λεωφόρου Βουλιαγμένης μπορεί να παραβίασε τη νομοθεσία, κάτι που οι αρχές λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Δήλωση του Δήμου Αθηναίων για τα προβλεπόμενα μέτρα

Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “Ο Δήμος Αθηναίων έχει επιληφθεί του θέματος που αφορά το νυχτερινό κλαμπ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, που χορήγησε αλκοόλ σε ανηλίκους. Θα προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τις πράξεις που διαπιστώθηκαν”.

Exit mobile version