Λάδι στην… ελληνοτουρκική φωτιά ρίχνει ο Καμμένος – Ετοιμαστείτε για όλα!

Συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας δρομολογεί η κυβέρνηση…

«Ομήρους» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του από τη Ρουμανία, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν απο τις τουρκικές αρχές και κάλεσε τις γειτονικές χώρες να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και όλα τα «συμφωνηθέντα».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δρομολογεί τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με αφορμή την υπόθεση των δύο στρατιωτικών, αλλά και τη διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Σε δηλώσεις του συγκεκριμένα από το Βουκουρέστι, όπου συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ζήτησε τη στήριξη της Ρουμανίας για «την άμεση απελευθέρωση των δύο Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

Μεταξύ άλλων ο Καμμένος δήλωσε πως :

«Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν άριστη και ιστορική σχέση σε όλους τους τομείς, η οποία δεν βασίζεται μόνον στις κοινές εμπειρίες και φιλοδοξίες των λαών μας, αλλά και στη σταθερή και κοινή δέσμευση να αντιμετωπιστούν από κοινού οι σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις της περιοχής μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική.

Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο, έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα, για το μέλλον των λαών μας. 

Μια τέτοια συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες μπορεί να συνεισφέρει στην άμυνα, την ασφάλεια, την έρευνα και ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη. Παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα.

Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

Συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας δρομολογεί η κυβέρνηση

Τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με αφορμή την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας και την υπόθεση με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δρομολογεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με  πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, επικοινώνησε μαζί του και συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενό της.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητούσε την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με στόχο όπως επισημαίνει «η Ελλάδα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση».

Με την επιστολή του, ο κ. Θεοδωράκης ζητούσε να οριστεί ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια επί της σχετικής πρότασης νόμου που έχει καταθέσει από τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι και παραμένει ακόμα στον αέρα, προκειμένου αυτή να τροποποιηθεί όπου απαιτείται και να ψηφιστεί ως νόμος του κράτους.

«Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις», σχολίαζε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στην επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση έκανε λόγο για επιβεβλημένη πλέον συζήτηση την οποία «επιβάλλουν τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόταση του Θεοδωράκη, την οποία όμως, όπως υπενθύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το βήμα της Βουλής, το είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία από το 2016.

Πηγές: newpost.gr

Exit mobile version