Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσωπική του θέση σχετικά με τη συζήτηση γύρω από τα φύλα, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν δύο φύλα: το αρσενικό και το θηλυκό». Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο συζήτησης με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, αγγίζοντας και την ευρύτερη θεματολογία της woke ατζέντας και των πολιτικών εξελίξεων.
Η θέση του για τα φύλα και τη βιολογία
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άνοδο κομμάτων της άκρας δεξιάς και τη σύνδεσή τους με τη συζήτηση γύρω από την woke ατζέντα, ο πρωθυπουργός ανέφερε:
«Ναι, τυχαίνει να πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, αυτό υπαγορεύει η βιολογία».
Η επιστροφή του Τραμπ και η woke ατζέντα
Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας πως η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτική σκηνή συνδέεται με τις ακραίες θέσεις της woke ατζέντας. Όπως τόνισε:
«Οι ακραίες θέσεις του ρεύματος woke στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα το εκκρεμές να ταλαντεύεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτές οι ακραίες θέσεις, που συναντώνται κυρίως στα φιλελεύθερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, δεν έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες για να προκαλέσουν ανάλογες αντιδράσεις, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο ως πρωτίστως αμερικανικό.
Η ελληνική προσέγγιση και η πολιτική σταθερότητα
Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας, αναφέροντας ότι η χώρα έχει αποδείξει πως μια ισχυρή κεντροδεξιά συμμαχία μπορεί να περιθωριοποιήσει ακραία κόμματα. «Η Ελλάδα είναι σήμερα μία από τις λίγες απόλυτα σταθερές πολιτικά ευρωπαϊκές χώρες. Η σταθερότητα μάς επιτρέπει να εφαρμόσουμε γρήγορα το πρόγραμμά μας, χωρίς τις καθυστερήσεις που προκαλούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας».
Για τους κυβερνητικούς συνασπισμούς
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μονοκομματικές κυβερνήσεις και τη λειτουργικότητά τους σε σύγκριση με τους συνασπισμούς. Όπως δήλωσε:
«Ο Ενρίκο Λέτα επισήμανε σωστά ότι ένας τρικομματικός συνασπισμός, όπως στη Γερμανία, μπορεί να είναι μια “συνταγή αδράνειας” που οδηγεί στην πτώση μιας κυβέρνησης. Το να έχεις μια μονοκομματική κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικά όταν η Ελλάδα υλοποιεί ένα σχέδιο για να φτάσει την υπόλοιπη Ευρώπη».