Κύπρος: Σκευωρία από κόρη, μητέρα και γιαγιά κατά καθηγητή που υπήρξε πατριός, σύζυγος και γαμπρός

Τίπι Χέντρεν, Μέλανι Γκρίφιθ, Ντακότα Τζόνσον

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Κύπρου, επρόκειτο για σκευωρία από κόρη, μητέρα και γιαγιά κατά ενός καθηγητή «ο οποίος υπήρξε πατριός της πρώτης, σύζυγος της δεύτερης και γαμπρός της τρίτης».

Μία περίπλοκη υπόθεση εκδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λάρνακας, στην Κύπρο.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:

«Κάτω από το βάρος ενός βουνού ψεμάτων, κατέρρευσε η σκευωρία που έστησαν κόρη, μητέρα και γιαγιά από την Ουκρανία για να ενοχοποιήσουν έναν καθηγητή, ο οποίος υπήρξε πατριός της πρώτης, σύζυγος της δεύτερης και γαμπρός της τρίτης.

Στην προσπάθειά τους αυτή επιχείρησαν να εμπλέξουν τον «Π» και τον υπογράφοντα, αξιοποιώντας το ενδιαφέρον μας για την προστασία ανηλίκων που τυγχάνουν κακοποίησης ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης από άτομα του περιβάλλοντός τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με απόφαση της δικαστού Μ. Παπαϊωάννου αποκάλυψε τους στόχους των τριών γυναικών και αθώωσε πανηγυρικά τον καθηγητή Γ.Γ, ο οποίος πλήρωσε την αγάπη και τη γενναιοδωρία του με τον διασυρμό σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο καθηγητής Γ.Γ. είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική εκμετάλλευση και άσκηση βίας εναντίον της ανήλικης -τότε- θετής του κόρης, η οποία σήμερα είναι 23 ετών.

Τα κατά φαντασίαν «αδικήματα» είχαν διαπραχθεί -σύμφωνα με την καταγγελία- από το 2000 ώς το 2004 και από το 2008 ώς το 2010, αλλά καταγγέλθηκαν το 2015, χωρίς πειστική εξήγηση για αυτή την καθυστέρηση. Τον καθηγητή εκπροσώπησε ο δικηγόρος Γιάννης Πολυχρόνης.

Κακοήθεια με κίνητρο

Ο καθηγητής Γ.Γ. είχε παντρευτεί την Ο.Γ. τον Μάρτιο του 2001, μετά από σύντομη καλοκαιρινή γνωριμία το 2000 στην Αγία Νάπα.

Αργότερα διαπίστωσε ότι η Ο.Γ. είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της σύζυγο στην Ουκρανία μόλις τρεις μήνες πριν τον παντρευτεί.

Η γυναίκα είχε από τον πρώτο της γάμο ένα κορίτσι που τότε ήταν τεσσάρων ετών. Το 2002 απέκτησαν μαζί ακόμη ένα κορίτσι.

Το 2015 η θετή κόρη του καθηγητή τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση εναντίον της, για σεξουαλική παρενόχληση και για άσκηση βίας.

Όλα αυτά… τα θυμήθηκε όταν η μητέρα της την είχε πάρει από το 2013 και είχαν φύγει από το σπίτι και διέμεναν μόνες τους, σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, αφήνοντας πίσω τον πατριό και σύζυγο και την ανήλικη αδελφή και κόρη.

Η Ο.Γ. είχε μπει σε μια διαδικασία διεκδίκησης του μισού σπιτιού του καθηγητή Γ.Γ., ενώ είχε εξασφαλίσει και διατροφές και για τις δυο τις κόρες.

Αφορμή υπήρξε η καταγγελία του καθηγητή στην Αστυνομία για κλοπή ηλεκτρονικών (οικονομικής και προσωπικής φύσεως) δεδομένων από τον υπολογιστή του, με ύποπτη την πρώην σύζυγό του.

Η θετή του κόρη τότε αποφάσισε να θυμηθεί «τα δύσκολα χρόνια» που έζησε με τον καθηγητή και να τον καταγγείλει για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον της!

Όλα αυτά με τη συνδρομή της μητέρας της και της γιαγιάς της. Εκείνη την περίοδο η Κ.Γ. ήταν 19 χρονών και είχε πάει για σπουδές στη Βρετανία.

Αθώωση και δικαίωση

Πριν από λίγες μέρες το δικαστήριο, αφού άκουσε όλες τις εκδοχές και αφού ανέλυσε με λεπτομέρεια τις αντιφάσεις και τα ψέματα του δήθεν «θύματος», της μητέρας και της γιαγιάς, αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο καθηγητή Γ.Γ. από όλες τις κατηγορίες.

Στην απόφαση καταγράφεται ανάγλυφα η πλεκτάνη που έστησαν οι τρεις γυναίκες με εγκέφαλο την πρώην σύζυγο, η οποία χρησιμοποίησε την κόρη της για να πλήξει τον καθηγητή, με προφανή στόχο να του αποσπάσει χρήματα και περιουσιακά στοιχεία τα οποία διεκδικούσε μετά το διαζύγιο.

Στην απόφαση του δικαστηρίου σημειώνεται με έμφαση ότι και οι τρεις γυναίκες (κόρη, μητέρα, γιαγιά) δεν είπαν την αλήθεια και η μαρτυρία τους απορρίφθηκε ως παντελώς αναξιόπιστη.

Μάλιστα για να στήσουν την ιστορία θυματοποίησης του καθηγητή χρησιμοποίησαν ακόμα και «ασθένεια» της 23χρονης η οποία δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα στοιχείο, ενώ επιστρατεύθηκαν και πλαστά έγγραφα από δήθεν κλινική ψυχολογικής υποστήριξης στην Ουκρανία, στην οποία σύμφωνα με το σενάριο είχε νοσηλευτεί το «θύμα», λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που είχε δημιουργήσει στο κορίτσι ο πατριός του.

Ήθελαν την εξόντωσή του

Στην προσπάθεια ενοχοποίησης και απαξίωσης του καθηγητή Γ.Γ., οι δύο γυναίκες (κόρη και μητέρα) ενέπλεξαν και τον «Π» προσεγγίζοντας τον υπογράφοντα.

Είχαν εκφράσει απαρέσκεια γιατί η δίκη εναντίον του Γ.Γ. καθυστερούσε να ξεκινήσει και διατύπωναν τη δήθεν «αγωνία» τους για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία στα οποία δίδασκε ο καθηγητής.

Ο υπογράφων είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τη μητέρα όσο και με το «θύμα» που σπούδαζε στο Λονδίνο.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαμε, προέβαλαν τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες κατά του καθηγητή και ζήτησαν την παρέμβασή μας προς το Υπ. Παιδείας για να δοθούν εξηγήσεις ως προς τη συμπερίληψη του ονόματος του Γ.Γ. σε κατάλογο τοποθετήσεων καθηγητών σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύφθηκε και στο δικαστήριο, οι δύο γυναίκες έστελναν επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας και στο Πρωτοκολλητείο του δικαστηρίου, ασκώντας πιέσεις για να τεθεί ο καθηγητής εκτός εκπαίδευσης, αλλά και για να επισπευσθεί η δίκη, το αποτέλεσμα της οποίας συνδεόταν άμεσα και με τις οικονομικές διεκδικήσεις της μητέρας, η οποία ζητούσε το μισό σπίτι του καθηγητή και 150.000 ευρώ συν τις διατροφές.

Σε επικοινωνία μας τότε με το Υπ. Παιδείας μάς ενημέρωσαν ότι ο καθηγητής ήταν σε διαθεσιμότητα λόγω της δίκης που εκκρεμούσε και δεν υπήρχε θέμα για την «ασφάλεια» των μαθητών. Μάλιστα είχαμε επικοινωνήσει και με την τότε επίτροπο για τα δικαιώματα των παιδιών Λήδα Κουρσουμπά, η οποία έκανε τις δικές της ενέργειες.

Από τα όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη, καθίσταται σαφές ότι οι δύο γυναίκες με τις κινήσεις τους επιχείρησαν να παρέμβουν στην απονομή της δικαιοσύνης, μέσω δημοσιευμάτων αλλά και καταγγελιών στο Υπουργείο Παιδείας, χρησιμοποιώντας το δήθεν ενδιαφέρον τους για την προστασία των μαθητών του Γ.Γ., ο οποίος ωστόσο βρισκόταν σε διαθεσιμότητα.

Αδίστακτες και χωρίς κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό

Κόρη, μητέρα και γιαγιά εμφανίστηκαν στο δικαστήριο έχοντας κοινή γραμμή με στόχο τη σπίλωση του καθηγητή Γ.Γ.

Ωστόσο η ιστορία τους «έμπαζε» από παντού και κατέρρευσε υπό το βάρος των πραγματικών γεγονότων.

Θέλησαν να παρουσιάσουν τον καθηγητή ως έναν ανήθικο που για χρόνια κακοποιούσε τη θετή του κόρη, και ενίοτε την παρενοχλούσε σεξουαλικώς μέχρι του σημείου που δήθεν επιχείρησε να τη βιάσει.

Και ενώ έλεγαν όλα αυτά, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί δεν επέδειξαν ενδιαφέρον και ευαισθησία για την άλλη (βιολογική) κόρη του κατηγορούμενου, η οποία σήμερα είναι 17 χρονών και όλα αυτά τα χρόνια ζει μαζί του και μάλιστα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ευλόγως διερωτήθηκε το δικαστήριο γιατί δεν προσπάθησαν να προστατεύσουν αυτό το κορίτσι, αν όντως ο καθηγητής και πατέρας της ήταν «σεξομανής», «παιδόφιλος» και «βίαιος».

Η μητέρα μάλιστα συγκατατέθηκε στην παραμονή της μικρής της κόρης με τον πατέρα της, ενώ, αν και είχε διάταγμα επικοινωνίας μαζί της, για σχεδόν τρία χρόνια δεν το αξιοποίησε για να τη δει.

Αυτό που αξιοποίησε, όμως, ήταν τα γενέθλιά της, στα οποία δεν πήγε αν και είχε προσκληθεί με την άλλη κόρη της, για να στείλει δικαστικό επιδότη και να βρει τον καθηγητή και να του επιδώσει κλήση!

Μητέρα και αδελφή είχαν στείλει μάλιστα μήνυμα στο ανήλικο κορίτσι πως δεν ξέρει τι άνθρωπος είναι ο πατέρας της και το τι έχει κάνει.

Προφανώς το κορίτσι που ζούσε μαζί του γνώριζε πολύ καλύτερα και από πρώτο χέρι, καταθέτοντας πως ο Γ.Γ. είναι υπόδειγμα πατέρα.

Πλήρωνε για όλα

Ο Γ.Γ., όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, αγόρασε μέχρι και σπίτι στην Ουκρανία για τα πεθερικά του, ενώ στη δήθεν «κακοποιημένη» θετή του κόρη είχε αγοράσει πιάνο, πλήρωνε όλα τα έξοδά της, μεταξύ των οποίων και ταξίδια, ενώ δεν δίστασε ακόμα και μετά τη δήθεν κακοποίηση να επικυρώσει και την υιοθεσία της.

Μάλιστα οι γονείς του Γ.Γ. για χρόνια είχαν αναλάβει το καθήκον να βοηθάνε το «θύμα» στο σχολείο και να παρέχουν στήριξη στην οικογένεια, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, ενώ ο καθηγητής πλήρωνε τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και διατροφής των πεθερικών του όταν ερχόντουσαν για διακοπές από την Ουκρανία στην Κύπρο.

Να σημειωθεί πως η τεκμηριωμένη δικαστική απόφαση πλήρους αθώωσης του καθηγητή δεν εφεσιβλήθηκε καθώς κάτι τέτοιο δεν θα είχε καμία τύχη.»

*φωτογραφία αρχείου

Exit mobile version