Κρήτη: Τραγωδία με δίχρονο κοριτσάκι – Πνίγηκε από φαγητό

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κρήτη, συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου ένα κοριτσάκι δύο ετών έχασε τη ζωή του από πνιγμό με φαγητό. Το μικρό παιδί, παρά την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο, δεν κατάφερε να επιβιώσει, αφήνοντας την οικογένειά του σε βαθύ πένθος.

Το χρονικό 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχει το parakritika.gr, το νήπιο προσπάθησε να καταπιεί ένα μεγάλο κομμάτι φαγητού, το οποίο δυστυχώς σφήνωσε στον λαιμό του. Η αντίδραση της μητέρας ήταν άμεση, ειδοποιώντας το ΕΚΑΒ για να βοηθήσουν το παιδί.

Άμεση παρέμβαση από τους διασώστες

Ένα ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο αμέσως, και οι διασώστες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν το κοριτσάκι να αναπνεύσει ξανά. Ωστόσο, το περιστατικό αποδείχθηκε εξαιρετικά κρίσιμο και το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί γρήγορα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Χανίων.

Οι προσπάθειες των γιατρών και το δυσάρεστο αποτέλεσμα

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί στο ΤΕΠ έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν τη ζωή του μικρού παιδιού. Οι εντατικές προσπάθειες, ωστόσο, δεν απέδωσαν, και το κοριτσάκι υπέκυψε περίπου στις 5:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Επιβεβαίωση της τραγικής είδησης

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, επιβεβαίωσε το τραγικό περιστατικό, τονίζοντας ότι, παρά τις εντατικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν, το μικρό κοριτσάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Η απώλεια αυτή γέμισε με ανείπωτο πόνο την οικογένεια και προκάλεσε συγκίνηση στην τοπική κοινωνία.

Η τραγωδία αυτή υπενθυμίζει την ανάγκη για συνεχή προσοχή σε θέματα ασφάλειας των παιδιών, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τη διατροφή και τη διαδικασία σίτισης.

Exit mobile version