Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική

13χρονη

Η 13χρονη από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη έξω από το Αγρίνιο. Το ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (12.10.24), όταν η ανήλικη παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, προκαλώντας της σοβαρούς τραυματισμούς. Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται, κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της, ωστόσο, οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για την υγεία της.

Το ατύχημα και η κατάσταση της 13χρονης

Το ατύχημα συνέβη στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Θέρμου, στο χωριό Καινούριο. Η 13χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Πάτρα, όπου διασωληνώθηκε λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη φέρει πολλαπλά τραύματα, όπως κακώσεις στα όργανα της κοιλιάς, αλλά και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει κατάγματα τόσο στη βάση του κρανίου όσο και στη σπονδυλική στήλη.

Οι συνθήκες του ατυχήματος

Το τροχαίο σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα που χτύπησε το κορίτσι κινούνταν προς Αγρίνιο, όταν την παρέσυρε, πιθανότατα χτυπώντας την με τον καθρέφτη του. Όπως ανέφερε συγγενής της 13χρονης στο newsit.gr, «Πήγε το παιδί να περάσει απέναντι στον δρόμο και μόλις έφτασε σχεδόν στο πεζοδρόμιο, μάλλον το αυτοκίνητο την παρέσυρε με τον καθρέφτη, με ταχύτητα και την πέταξε κάτω».

Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο

Παλεύει η μικρή

Αμέσως μετά το ατύχημα, όσοι βρίσκονταν κοντά έσπευσαν να βοηθήσουν το κορίτσι, το οποίο βρισκόταν αιμόφυρτο στην άσφαλτο. Το ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο και παρέλαβε την 13χρονη για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της. Το θετικό είναι ότι η 13χρονη έχει σταθεροποιηθεί, ενώ βρίσκεται ακόμα σε βαθιά καταστολή. Αν και είναι ακόμα νωρίς, ιατρικοί κύκλοι θεωρούν ότι αν συνεχιστεί η σταθερή αυτή κατάσταση, θα μπορέσουν τις επόμενες ώρες να “έχουν το πάνω χέρι”, στην μάχη για τη ζωή της 13χρονης. Η έκβαση της υγείας της εξαρτάται από τις επόμενες κρίσιμες ώρες.

Exit mobile version