Κούβελας για διπλές μάσκες: “Να φορέσουμε και 4 μάσκες και να πάρουμε και ένα ναργιλέ…”

Δημήτρης Κούβελας dimitrios-kouvelas-apth-koronoios

Με σκωπτική διάθεση απάντησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, στις συζητήσεις που γίνονται για τη χρήση διπλής μάσκας.

«Να φορέσουμε και 4 μάσκες και να πάρουμε και ένα ναργιλέ…» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη Δέσποινα Μποτίτση.

«Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Πόσες μάσκες μπορείς να βάλει κανείς;» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα αλλά και για τη συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ όσον αφορά το φάρμακο κατά του κορωνοϊού απάντησε:

«Δεν έχουμε ιδέα για το τι είναι (…)

Από αυτά που ακούγονται, φαίνεται ότι αναφερόμαστε σε κάποια τροποποίηση λευκοκυττάρων με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε να επιλέγουν να επιτεθούν σε συγκεκριμένο στόχο, δηλαδή στον Covid-19.

Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι η τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη θεραπεία κακοηθειών. (…) Το ίδιο περίπου και καλύτερα κάνουν τα αντισώματα Τραμπ, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μπλέξουμε εκτός εάν έχουμε ερευνητικό κέρδος».

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις του κορωνοιού τόνισε ότι οι είναι κυρίως δικαιολογία για την υπεραισιοδοξία, δηλαδή “δεν φταίμε εμείς, φταίει ο ιός που άλλαξε”.

«Το ότι ο ιός θα άλλαξε, το ξέραμε, διότι είναι αυτό που κάνουν οι ιοί για να επιβιώσουν» είπε ο κ. Κούβελας εξηγώντας παράλληλα ότι:

«Ο ιός χαρακτηρίζεται από τα συμπτώματα που μας προκαλεί.

Δεν θεωρούμε ότι είναι σημαντική μία μετάλλαξη εάν προκαλεί τα ίδια συμπτώματα.

Επομένως, αυτή τη στιγμή για εμένα οι μεταλλάξεις δεν έχουν ουσιώδη διαφορά».

«Από τη στιγμή που οι ιοί κάνουν την ίδια συμπτωματολογία, είναι στην ίδια κατηγορία. Τα άλλα είναι φιλολογία και πολιτικά τερτίπια που δικαιολογούν τις αποτυχίες μας» σημείωσε.

Για τα εμβόλια είπε ότι το θέμα είναι τα χρήματα και προφανώς όχι η υγεία.

«Αν ήταν για την υγεία, θα είχαμε φέρει τα αντισώματα που κάνουν 10 εκατ. αντί για 500…» υπογράμμισε.

Τέλος, για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι το lockdown κοστίζει πολύ και δεν σώζει τίποτα.

Exit mobile version