Κορωνοϊός: Κυτταρικό φάρμακο αναπτύσσει ομάδα του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

κυτταρικόφάρμακο

Ο κορωνοϊός στο μικροσκόπιο ομάδας του νοσοκομείου Παπανικολάου, που ήδη χορηγεί κυτταρικό προϊόν με Τ – λεμφοκύτταρα σε μεταμοσχευμένους ασθενείς

Ο κορωνοϊός και η εξουδετέρωσή του αποτελεί τη δεύτερη φάση της μελέτης της ομάδας του Παπανικολάου με θέμα «Ανάπτυξη ειδικών κατά του κορωνοϊού Τ – λεμφοκυττάρων, ως ένα «ζωντανό φάρμακο» κατά της COVID-19 λοίμωξης ασθενών υψηλού κινδύνου».

Πρόκειται για την ομάδα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιματοποιητικών Κυττάρων του Τμήματος Αιματολογίας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Διευθυντή της, Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο.

Μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που έχει το κυτταρικό προϊόν με Τ – λεμφοκύτταρα που ανέπτυξε και ήδη χορηγεί σε μεταμοσχευμένους ασθενείς, όταν παρουσιάζουν κάποια βαριά λοίμωξη, η ομάδα του κ. Αναγνωστόπουλου θέλει τώρα να προχωρήσει στην χορήγησή τους σε ασθενείς με βαριά λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Ο κ Αναγνωστόπουλος σκέφτηκε να βοηθήσει και όσους πάσχουν από σοβαρής μορφής λοίμωξη από κορωνοϊό με παρόμοιο τρόπο, με τη μετάγγιση δηλαδή λίγων κυβικών εκατοστών από αυτό το «ζωντανό» κυτταρικό προϊόν.

Οι ασθενείς που πηγαίνουν καλά και αναρρώνουν από τον Covid19 αναπτύσσουν σε μεγάλο βαθμό Τ – λεμφοκύτταρα, ενώ αυτοί που δεν πηγαίνουν καλά δεν μπορούν να τα αναπτύξουν. «Πήραμε λίγο από το αίμα αυτών που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό, πολλαπλασιάσαμε εργαστηριακά αυτά τα λίγα Τ – λεμφοκύτταρα που περιέχει το αίμα τους, τα ελέγξαμε και διαπιστώσαμε ότι έχουν όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την εξουδετέρωση του κορωνοϊού», σημειώνει ο διευθυντής του Τμήματος Αιματολογίας του Παπανικολάου.

Exit mobile version