Κόπηκαν τα γελάκια της Γιάμαλη με το χθεσινό

Γιάμαλη

Από το πρώτο Σαββατοκύριακο είχαμε επισημάνει τα προβλήματα. Με αυτό το ύφος και τα κοντινά πλάνα που ενίοτε τρομάζουν, και την προσέγγιση της «τηλεοπτικής δασκάλας», δεν πρόκειται να δεις τα νούμερα τηλεθέασης να αυξάνονται, Νατάσα μου.

Το Mega είναι ο κορυφαίος σταθμός στην Ελλάδα. Ένας σταθμός που επενδύει τεράστια ποσά, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κάθε χρόνο για να εξασφαλίσει ποιοτικό πρόγραμμα και να στηρίξει τα πρόσωπα που προβάλλει. Στόχος του είναι ο πρωταθλητισμός στα τηλεοπτικά δρώμενα, αλλά αυτός δεν επιτυγχάνεται με καλεσμένους που αναλύουν πώς σταμάτησε το πλοίο με τα πολεμοφόδια στο Ισραήλ, όπως ο συνδικαλιστής λιμενεργάτης που εμφανίστηκε στην εκπομπή σου.

Πώς χάνεται το κοινό;

Για να κάνεις πρωταθλητισμό, χρειάζεται να καινοτομείς, να προσφέρεις το νέο, το αποκαλυπτικό, το αποκλειστικό. Κάτι που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του ευρύ κοινού, το οποίο χάνεις Σαββατοκύριακο με Σαββατοκύριακο. Πρέπει να του δώσεις κάτι που θα το κάνει να σκεφτεί, να το «αφυπνίσεις».

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αντικειμενική δημοσιογραφία και στην κομματικά χρωματισμένη. Δες τι συμβαίνει με τον Δημήτρη στους Weekenders. Και εκείνος, όπως κι εσύ, ακολουθεί τη γραμμή της κομματικής ταμπέλας.

Αναγκαία η αλλαγή πορείας

Αν δεν αλλάξεις προσέγγιση, δύσκολα θα δεις θετικά αποτελέσματα, ακόμα κι αν η ομάδα που σε στηρίζει είναι εξαιρετική και δουλεύει σκληρά, όπως εκείνη που έχει επιλέξει ο Σταμάτης Μαλέλης για σένα. Εκτός αν σε ενδιαφέρει μόνο να γίνεσαι viral μέσω συγκεκριμένων τρολ στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά τι να πω, ο φτωχός άνθρωπος που γράφει τούτα τα λόγια.

Κι όμως, υπάρχει και η Ευρωβουλή…

Αλήθεια τώρα. Ο Τσουρός στο 7%;

Exit mobile version